Agrobay'da hakkını arayan işçiler yerlerde sürüklendi

Türkiye'de hakkını arayanların karşısına son yıllarda güvenlik güçlerinin çıkarılması eleştirilerin odağında yer alırken, işinden olan kadınların yerlerde sürüklenmesi tepkilere neden oluyor.

16 Eylül 2023 Cumartesi 00:05
Agrobay'da hakkını arayan işçiler yerlerde sürüklendi






Agrobay'da hakkını arayan işçiler yerlerde sürüklendi


AKP'ye yakınlığı ile bilinen şirketlere hem hukuk hem de güvenlik kalkanı devlet eliyle sağlanıyor. Köylerinden sökülüp atılmak istenen yurttaşlar maden şirketlerine karşı direnirken karşılarına jandarma ile birliktke kolluk kuvvetleri çıkarılırken, haksız yere çalıştıkları şirketlerden hukutsuz bir şekilde çıkarılan işçilerin karşısına da polis ekipleri dikiliyor. 

İzmir Bergama’da faaliyet yürüten Agrobay Seracılık’ta çalışan ve sendikalaştıkları için tazminatsız şekilde işten çıkarıldıklarını söyleyen işçiler 24 gündür kurum önünde direnişini sürdürüyor. İşçilerin üye olduğu Tarım-Sen ise sendikalaşmanın bir hak olduğunu ifade ederek anayasayı anımsatıyor.

Dünyanın en büyük domates serasına sahip olduğunu söyleyen Bayburt Grup’a bağlı İzmir merkezli Agrobay Seracılık’ta çok sayıda işçi sendikal faaliyetler nedeniyle işten çıkarıldı.

24 gündür kurum önünde direnişini sürdüren işçiler bugün bir basın açıklaması yapmak istedi. İşçilerin söz konusu açıklamasına jandarma ekipleri müdahale etti. Sendika Başkanı Umut Kocagöz başta olmak üzere birçok kişi gözaltına alındı.

Müdahaleler sırasında fenalık geçiren işçilerin olduğunu ifade eden sendika, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yıllardır emeği için çalışan sera işçisi kadınlara reva görülen şu muameleye bakın. Hastaneye kaldırılan arkadaşlarımız var, gözaltına alınanların net sayısını öğrenemiyoruz, görüntü alınmasına dahi izin verilmiyor” ifadeleri yer aldı.


 

Anahtar Kelimeler:
AgrobayAgrobay Seracılık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.