Ahmet Davutoğlu; Kudüs Filistin'in ebedi başkentidir

Davutoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İsrail işgali Kudüs’ün Müslümanların gönlündeki yerini perçinlemiştir, Amerika’nın bu kararı da Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapmayacaktır" dedi. 

15 Mayıs 2018 Salı 22:11
Ahmet Davutoğlu; Kudüs Filistin'in ebedi başkentidir






Ahmet Davutoğlu'ndan Kudüs tepkisi: Kibir bölgeye barış getirmez 


Filistin'i kan gölüne çeviren İsrail askerlerinin kanlı müdahalesine tepki gösteren AK Parti Konya milletvekili ve eski başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu "Bu adım provokasyondur" dedi.

Filistin'de Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını anmak isteyen göstericilere ateş açması sonucu haaytını kaybeden Filistinlilerin sayısının 62'ye yaralananların sayısı 2 bin 800'e dayanırken, katliamalara tepkiler gün boyu devam etti. AK Parti Konya milletvekili Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İsrail işgali Kudüs’ün Müslümanların gönlündeki yerini perçinlemiştir, Amerika’nın bu kararı da Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapmayacaktır" dedi. 

ABD YÖNETİMİ BÖLGEDE CİDDİ BİR GÜVENLİK RİSKİ OLUŞTURDU


Davutoğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi; Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump İsrail’deki Amerikan büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak tarih boyu unutulmayacak bir yanlışa imza atmıştır. Bu adım tek kelime ile provokasyondur.

İsrail’in Gazze’de öldürdüğü masum Filistinliler’in kanı Amerikan yönetiminin de elindedir. Bu cinayetlere ortak olan Amerikan yönetimi tüm dünya için ne kadar ciddi bir güvenlik riski oluşturduğunu, Müslüman dünyasına ne kadar yabancı ve muarız olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Nasıl ki İsrail işgali Kudüs’ün Müslümanların gönlündeki yerini perçinlemiştir, Amerika’nın bu kararı da Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapmayacaktır.

Kudüs üç İbrahimi din için de kutsaldır. Ancak bu üç dinin de kutsallarına saygı gösterilirse Kudüs’te kalıcı bir barış olabilir. İsrail’in bu barbar, saldırgan ve kibirli yaklaşımı bölgeye asla huzur getirmeyecektir.

Kudüs Filistin’in ebedi başkentidir, Mescid-i Aksa da Müslümanlara aittir ve öyle kalacaktır.

Son Güncelleme: 15.05.2018 19:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.