Ahmet Davutoğlu, önce istifa etti, sonra yeni partiyi duyurdu

AK Parti’nin ihraç kararı aldığı Ahmet Davutoğlu bir basın toplantısı düzenleyerek hem istifasını hem de yeni partisini açıkladı.

13 Eylül 2019 Cuma 12:07
Ahmet Davutoğlu, önce istifa etti, sonra yeni partiyi duyurdu






Ahmet Davutoğlu, önce istifa etti, sonra yeni partiyi duyurdu


AK Parti yönetiminin eleştirileri gerekçe göstererek hakkında kesin ihraç kararıyla disipline sevk ettiği Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu bugün partisinden istifa ederek yeni partisini açıkladı. Davutoğlu istifasını böyle duyurdu: AK Parti tabanına veda etmiyoruz. 

'AK Parti'yi Kendi genel başkanını ihraç üzüntüsünden kurtarmak için partimizden istifa ediyoruz'
 

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin ihraç kararı üzerine bugün Ankara’daki ofisinde bir basın toplantısı düzenledi.

AK Parti’nin ihraç kararı aldığı Ahmet Davutoğlu bir basın toplantısı düzenleyerek hem istifasını hem de yeni partisini açıkladı.

Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle

AK Parti yönetiminin öncelikleri, söylemleri ve politikaları değişti.

Konuşmalarımıza ön yargısız şekilde bakıldığında hiçbir hakaret ve tehdidin olmadığı görülecektir.

Unuttukları bir gerçek var. Tarih kendisini unutturmak isteyenleri çarklarında öğütür.

Bize iletilen ihraç gerekçeleri AK Parti yönetiminin sağlıklı bir muhakeme sürecini bile yürütmekten aciz kaldığını açık şekilde ortaya koymuştur.

Bizi ihraca sevk etmek AK Parti’nin kuruluş ilkeleriyle de örtüşmeyen çok vahim bir karardır.

AK Parti bizleri ihraç sürecini başlatarak 18 yıl önce kurulan AK Parti’yi tasfiye etmiştir.

Yıllarca alın terimizi verdiğimiz partimizden istifa ediyoruz. Aziz milletimiz tabelalar geçici, hayatımızı anlamlı kılan değerler kalıcıdır. Biz bu değerlerin savunucusu olmaya devam edeceğiz.

Kamu malına el uzatılmayan, akraba kayırmacılığının olmadığı, liyakatın esas ölçü alındığı demokratik bir düzen kurmak istiyoruz.

Yeni bir siyasi hareketi inşa etmek ve yeni bir yola çıkmak bizim için hem tarihi bir sorumluluk hem de milletimize karşı yükümlülüğümüzün bir gereğidir.

Yeni bir siyasi hareketi inşa etmek ve yeni bir yola çıkmak bizim için hem tarihi bir sorumluluk hem de milletimize karşı yükümlülüğümüzün bir gereğidir


AK Parti'den ihracı istenen ve yeni parti kurma hazırlığında olduğu iddia edilen Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün, Abdullah Başçı ve Selim Temurci ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"AK Parti'nin siyaset anlayışı 3Y formülüyle bulmuştu. AK Parti bu anlayışla milletimize ve ülkemize büyük hizmetler yaptı. Milletimiz de desteğini ve duasını eksik etmedi. Ancak AK Parti son dönemde değerlerinden uzaklaştı. AK Parti'nin söylemleri ve politikaları değişti. 

Siyasi partiler de içlerinde üretken bir fikir alışverişine imkan buldukça zenginliklerini koruyabilirler. Bu düşünceyle genel başkanlığı bıraktığımız günden bu yana aksaklıkları, yanlışları sözlü ve yazılı olarak en yetkili makamlarla paylaştık. Bu önerilerimiz hiçbir şekilde dikkate alınmamasına rağmen hiçbir açıklamada bulunmadık. 

KARAMSARLIĞI DAĞITMAYI HEDEFLEDİK

Biz 22 Nisan'da paylaştığımız görüşmelerimiz ve konuşmalarımız amacıyla, mevcut AK Parti yönetimini muhasebeye davet ediyorduk. Niyetimiz rahatsızlığa tercüman olarak, partimizin yenilenmesi yönündeydi. AK Parti'nin ve ülkemizin geleceği ile ilgili gözlemlediğimiz karamsarlığı dağıtmayı hedefliyorduk. Konuşmalarımızda, açıklamalarımızda önyargısız şekilde bakıldığında hiçbir hakaret, tehdidin olmadığı görülecektir. Ahdimize her zaman sadık kaldık. Ülkemizin geleceği, davamız dememize rağmen, fitne, bölücülük itham altına alındık. 

Bizi unutturabilmek için 2 seçim sürecinin yaşandığı bu dönemde, milyonlarca vefakar AK Partili yok sayılarak kul hakkına girdiler. Söylediklerimize yanlış diyemeyenler öfkeyle bize yönelik ihraç süreci başlattılar. Bundan hüzün ve utanç yaşadık. Hiçbir somut gerekçeye dayanmıyordu. Bize iletilen gerekçeler sağlıklı bir değerlendirme sürecini yürütemediğini ortaya koymuştur. 

İHRAÇ KARARI KURULUŞ GEREKÇELERİYLE ÖRTÜŞMÜYOR

AK Parti 18 yıl önce kurulduğunda ortak akıl, parti içi demokrasiyi vadetmişti. 2 Eylül ise AK Parti'nin kuruluş değerlerinden vazgeçtiğini ilan ettiği tarih oldu. İhraç kararı AK Parti'nin kuruluş gerekçeleriyle örtüşmeyen bir yapıdır. İhraç kararına gerekçe kılan yönetim millet önünde bu kararın hesabını verecektir. Bugün bu ihraçlarla parti içi eleştirilerden kurutulacağını zannedenler, bunun yankılarını daha derinden hissedeceklerdir. Mevcut AK Parti yönetimi 18 yıl önce kurulan AK Parti'yi tasfiye etmiştir. 

YENİ PARTİ VİZYONUNU AÇIKLADI

Bugünkü yönetim ve siyaset anlayışıyla AK Parti'nin Türkiye'yi daha iyi bir geleceğe taşıma ihtimali kalmamıştır. AK Parti için iç muhasebenin kapalı olduğu aşikardır. Bu çerçevede AK Parti'den istifa ettiğimizi açıklıyoruz. Toplumsal meşruiyeti yüksek demokratik bir anayasanın hakim olduğu, demokratik hukuk devleti kurallarının işlediği, tarafsız bir yargıya güven duyulan, akraba ve adam kayırmacılığın olmadığı, liyakatin esas ölçü alındığı, aile değerlerimizin muhafaza edildiği, kadınların etkin roller üstlendiği, vizyoner ve çağdaş eğitim sisteminin hayata geçirildiği, refahın topluma yayıldığı, müreffeh bir hayat standardına ulaşıldığı, dünyada barışçıl diplomasiyi esas alan demokratik bir düzen kurmak istiyoruz.

Bugünden itibaren yeni bir siyasi hareketi inşa etmek bizim için tarihi bir sorumluluktur. Bu çerçevede hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun sorumluluk hisseden herkesi birlikte çalışmaya davet ediyorum. "

AK Parti ihraç kararı almıştı

Ahmet Davutoğlu ile birlikte Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve abdullah Başçı MYK kararı ile kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Davutoğlu’nun bugün saat 11:00’de basın toplantısı yapması bekleniyordu.

Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Taha Ün, basın toplantısının yapılacağı Ankara Ofisi’nden ilk fotoğrafları paylaştı.


 

Son Güncelleme: 13.09.2019 12:29
Anahtar Kelimeler:
Ak PartiAhmet Davutoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.