Ahmet Türk, Başbakan'ın bölge milletvekilleri ile yaptığı toplantıyı eleştirdi

14 Aralık 2012 Cuma 15:36
Ahmet Türk, Başbakan'ın bölge milletvekilleri ile yaptığı toplantıyı eleştirdi






MARDİN (CİHAN)- Demokratik Toplum Kongresi Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın bölge milletvekilleri ile yaptığı toplantıyı eleştirdi.

Geçtiğimiz hafta KCK´ya yönelik yapılan operasyon ardından BDP Mardin İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Demokratik Toplum Kongresi Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, KCK operasyonları ve Başbakan'ın bölge milletvekilleri ile yaptığı toplantıyı değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın bölge milletvekilleri yaptığı toplantıda Roboski katliamı için gerekeni yaptıklarını mesajlarını ilettiğini belirten Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Başbakan'ın Roboski için ne yaptığını merak ettiklerini belirtti. Roboski katliamını gerçekleştirenlerin hala yargı önüne çıkarılmadığını belirten Türk şu açıklamayı yaptı: Başbakan, Roboski için her şeyi yaptıklarını açıklıyor. Bölge için her türlü açılımı ve adımları attıklarını söylüyor. Ancak Sayın Başbakan'ın bunları açıklaması gerekiyor. Roboski de ne yapmış. Roboski de 34 kardeşimiz bombalanmış ve öldürülmüş. Ve bombayı atanlar bugün madalya verilerek ödüllendiriliyor. Yine bu davanın sanıkları ile ilgili bu bombayı atanlara en ufak bir girişim olmamıştır. Sadece adeta insanları dilenciye alıştırma mantığı ile hesaplarına para yatırılmış. Ama bu insanlarımız bunu kabul etmemiştir.

Katliamın dosyasının adeta kapatıldığına dikkat çeken Ahmet Türk, konuşmasına şöyle devam etti: Bunu yapanlar ödüllendirilmiştir. Yine diğer tarafa baktığımızda on binlerce partilimiz, insanımız ve soydaşımız bugün zindanlarda. Bir siyasi soykırımdır. Yine partimizin üzerinde baskılar vardır. Buradan Mardin Emniyeti'ne ve Valisi'ne seslenmek istiyorum. Her gün burada bir eylem yokken insanlarımız gelip burada otururken burada partinin kapısına polis koyarak insanları tehdit ederek, bu parti adeta kapatma mantığı ile yaklaşılıyor. Şimdi Sayın Başbakan bütün bunlara rağmen Türkiye´de bir hukuk devletinden söz ediyor. Demokratik haklardan bahsediyor. Oysaki bu yaklaşım gerçekten zulme yönelik bir yaklaşımdır. Diktatörce bir yaklaşımdır. Demokrasi insan hakları tanımamaktır. Ve Kürt halklarına yönelik bir zulüm politikası olarak değerlendirmek lazım. Bütün bu yapılanları biliyoruz. şeklinde konuştu.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı'nın istifasını değerlendiren Ahmet Türk, Burada başkan kendi isteği ile değil görevi bırakma talimatı verildi. Görevden alındı. Tabi ki sonuçta bir il başkanıdır. Düşüncelerini ifade etmiştir. Kendi il başkanının düşüncesine doğruları bile söylemesine tahammül etmeyen bir hükümet var. Bir hükümet başkanı var. Bunu herkes görmesi gerekir. Tabi ki buradaki halkımız herkesten daha çok inancına dinine bağlıdır. Başkasının da inancına dinine bağlıdır. Halkımızda İslamiyet´i çok iyi biliyor. İçimizde dindarlar var demokratlar var. Bizi oy verenler var. Bizi destekleyen de vardır. ifadelerini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.