Ahmet Türk: Milliyetçi söylemlerin miadı doldu

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:03
Ahmet Türk: Milliyetçi söylemlerin miadı doldu






DİYARBAKIR (CİHAN)- Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, milliyetçi söylemlerin miadının olduğunu, olaylara mantık penceresinden bakılarak çözüme adım atılması gerektiğini söyledi. Türk, Milliyetçi söylemlerle halkı karşı karşıya getirecek dönem bitmiştir. Böyle bir mantıkla olayların irdelenmesi ve gündeme taşınması gerekir diye düşünüyorum. dedi.

DTK tarafından Diyarbakır'da gerçekleştirilen Yezidi Konferansı, Sümer Park'ta başladı. Konferansa katılan Ahmet Türk, açılış konuşmalarının ardından verilen molada gazetecilerin sorularını cevapladı.

Türkiye'nin Irak'taki Kürtleri kucaklaması durumunda çok şey kazanacağını savunan Türk, bu adımla maddi olarak da çok şey elde dilebileceğini belirtti. Türk, Irak'ta 17 milyar dolarlık bir ticaret var. Dostane ilişki var. Yarın Suriye'de de burada da olsa Türkiye'nin demokrasisi kazanır. dedi.

Türkiye'nin bu adımlarla Ortadoğu'da demokrasiye öncülük eden bir konuma geleceğini savunan Türk, Kürtlerin özgürleşmesinin, Türk halkının ve Ortadoğu'nun özgürleşmesi anlamına geldiğini öne sürdü. Milliyetçi söylemlerin miadının dolduğunu söyleyen Türk, şöyle konuştu: Burada halklar kazanacaktır. Onun için milliyetçi söylemlerle halk karşı karşıya getirecek dönem bitmiştir. Böyle bir mantıkla olayların irdelenmesi ve bu olayların gündeme taşınması gerekir diye düşünüyorum.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ı sözünde durmamakla suçlayan Ahmet Türk, sorunların çözümü için ortada bir yol haritası bulunmadığını savundu. Türk, şunları kaydetti: Bazen umut veren bir konuşma yapıyor, ikinci gün bu umutları ortadan kaldıran bir sinir ve öfke krizi ile karşı karşıya kalıyoruz. Sözün de bir anlamı kalmamış. Pratikte nasıl bir yol haritası var? Çözüm için neler yapılır? Sonuçta bütün bunları yaparken bugün bu talebi gündeme getiren, talep için mücadele edenlerle paylaşılır. Bunun formülü budur. Burada bir yol haritası yok. Bir proje yok. Bugüne kadar yaptığımız bütün şeylerde de böyle bir ciddi çalışmanın olmadığını gösteriyor. Ama ümit ediyoruz ki herkes yeniden düşünür. Sürecin barışçıl bir sürece evirilmesi konusunda daha ciddi bir yaklaşım içinde olunması gerektiğini düşünüyorum.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.