AK Parti'den 60 bin kişi istifa etti

Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek "Davutoğlu ve Babacan'ın istifası sonrası AK Parti'den istifaların sayısının 60 bini geçtiğini iddia etti.

03 Aralık 2019 Salı 23:56
AK Parti'den 60 bin kişi istifa etti






AK Parti'den 60 bin kişi istifa etti

Ali Babacan ve Ahmet  Davutoğlu'nun AK Parti'den ayrılmasının ardından teşkilat içinde istifa fırtınası estiği ortaya çıktı.


Ak Parti'den istifa ederek yeni siyasal parti kurma hazırlıklarını devam ettiren Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ın ayrılığının ardından en az 60 bin kişinin AKP ile yollarını ayırdığı bildirildi. AK Parti'den istifa edenlerin 1 milyon kişiyi bulduğunu öne süren Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, parti içinde Ahmet Davutoğlu'na yönelik öfkenin daha yüksek olduğunu söyledi.


Yeni partilerin Türk siyasi hareketindeki yerinin tartışıldığı TV programında, Babacan ve Davutoğlu hareketi masaya yatırıldı. HaberTürk kanalında Veyis Ateş'in yönettiği Gündem Programı'nda yeni Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partinin Ak Parti'de daha büyük tepkiye neden olduğunu söyledi. 

Programda bu konuda bilgilerini anlatan Zeyrek şunları söyledi; Ahmet Davutoğlu Milli Görüş çizgisini takip edecek gibi duruyor. Milli Görüş çizgisinin iktidara gelebileceğini öngörüyor. AK Parti ile Davutoğlu'nun daha fazla ilişkisi var. Özellikle milletvekilleri ve teşkilat tabanına daha fazla ilişki içindeler, bu yüzden AK Parti'den Davutoğlu'na tepki daha yüksek.


İZLENİYORUZ, GÖZLENİYORUZ

Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partinin yeni genel merkezini ziyaret ettiğini söyleyen Zeyrek şu bilgileri verdi; 'İzni olmadığı için adını şu an açıklayamayacağım bir yetkili, Davutoğlu hareketinin AK Parti tarafından yakından izlendiğini hatta 'İzleniyoruz gözleniyoruz' dediğini aktardı. 
Davutoğlu'nun kuracağı partinin genel merkez binası son derece hareketli olduğunu söyleyen Zeyrek 'Özellikle Babacan'ın Fatih Altaylı'nın programına katılmasının ardından Ak Parti'de büyük rahatsızlık olduğu aşikar. Ancak daha çok Davutoğlu hareketi AK Parti içinde büyük tepkiye neden oluyor. Davutoğlu'nun daha çok AKP tabanından oy alacağı öngörülüyor" dedi. 

Son Güncelleme: 04.12.2019 01:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeki aktaş 2019-12-04 12:03:46

Bu güne kadar ben hep şunu söyledim akparti karşıtlarına asla akpartiyi yıkamazsınız diye ve öylede oldu ama ben akpartiye 2oo4 yerel seçimlerde doğru yol ilçe teşkilatını yanıma alarak akpartiye katıldık her partiden herkes katıldı çünkü ışığı akpartide görüyorduk ama hicde öyle olmadı bu geçen yıllar içinde ülkenin durumu dahada kötüye gitti bütün fabrikalar satıldı tarım ve hayvancılık bitti bizler kırsal kesimde geçinemez olduk çok fazla borçkandık ve çıkılmaz bir hale getirildik yani yolun sonu geldi artık bende yakın bir zamanda içinde yönetim kurulu üyesi olduğum akpartiden istifa ettim yani akpartiyi ancak akpartiyi kuranlar yıkar ve öylede olacak herkese selamlar

Avatar
Selçuk elmadağ 2019-12-07 18:11:17

Hala yerel seçimlerde ankara gibi büyükşehiri seçimde kaybetmenin hesabını veremeyenler ortalıkta dolaşmaya devam ediyor hatalayız diyerek sorumluluk alıp istifa etmez mi etmedi