AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, 86 oda başkanına büyükşehiri anlattı

15 Aralık 2012 Cumartesi 12:24
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, 86 oda başkanına büyükşehiri anlattı






BALIKESİR (CİHAN)- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, büyükşehir olan 13 il içinde en çok Balıkesir'in hakettiğini belirterek, Büyükşehir demek gelişme demek, büyüme demek, aş demek, iş demek, imkanların artması demek. Maddi imkanlarımız da artacak. Büyükşehir olduğumuzda Balıkesir'e 250 milyon lira fazla para gelecek. Büyüdüğümüz zaman esnaf da bundan faydalanacak. Ekonomimiz büyüyecek, ticaretimiz artacak, turizmimiz gelişecek. dedi.

Milletvekili Uğur, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) tarafından düzenlenen Büyükşehir Balıkesir konulu bilgilendirme toplantısında konuştu. BESOB Başkanı Mesut Aşanel, İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Bahçavan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ve Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker'in da katıldığı toplantıda Uğur, büyükşehir olmanın faydalarını 86 oda başkanına anlattı. Balıkesir'in 10 yıl önceden çok farklı bir konuma geldiğini belirten Uğur, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın projesiyle hak ettiği büyükşehir rüyasına kavuştuğunu söyledi. Büyükşehire karşı muhalefet partilerinin iddialarına cevap veren Ahmet Edip Uğur, iktidarda 10 yılını tamamlayan AK Parti'nin Balıkesir'deki hizmetlerinden söz etti. Balıkesir'in 10 yıl önce ilçeleriyle birlikte kasaba görünümünde bir şehir olduğunu ifade ederek, Bursa ile İzmir arasına sıkışmış, yatırım alamıyoruz diye şikayet ediyorduk. OSB bir türlü faaliyete geçirilemiyordu. 10. yılımızda Allah'a şükür bütün illerle bölünmüş yol bağlantısı kurulmuş durumda. Bursa'yla, İzmir'le, Çanakkale'yle bağlantılarımız tamam. Allah bize öyle bir coğrafi konum vermiş ki İstanbul'dan İzmir'e gidecek yol, Balıkesir'den geçiyor. Planları projeleri hazır ancak ihale edilmedi. Edirne'den gelerek Çanakkale ve İzmir'e gidecek yol da buradan geçiyor. Bu da Balıkesir'in değerini ve önemini arttırıyor. şeklinde konuştu. Balıkesir'in büyükşehir olmasıyla maddi imkanlarının da artacağına dikkat çeken Milletvekili Uğur, Balıkesir, büyükşehirliği haketti. Körfez Havaalanı bitti. Terminal inşaatı da tamam, uluslararası havalimanı olacak. Aynı şekilde bir havaalanı da Balıkesir merkezde yapacağız. Büyükşehirle ilgili altyapımız hazır. dedi.

'IMF'YE EL AÇMIYORUZ'

Balıkesir'de 45 bin 169 esnaf bulunduğunu kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur, bugünün Türkiye'sinin 10 yıl öncesinden çok farklı olduğunu vurguladı. Ülkenin çok zenginleştiğini belirterek, Bu ülkenin 10 yıl önce kişi başına milli geliri 3 bin dolardı, bugün 10 bin doların üzerinde. 10 yıl önce 23 milyon cep telefonu varken bugün 65 milyon. 10 yıl önce internetin 1 milyon abonesi varken bugün 14 milyon. IMF'ye olan 23,5 milyar dolar borcumuz, 850 milyon dolara indi, 2013'ün ilk çeyreğinde ödenecek. Dünya ekonomik krizle boğuşurken şimdi Türkiye'de hiçbir banka batmıyor. IMF'ye el açmıyoruz. Merkez Bankası'nın rezervleri şu anda 118 milyar dolar. Artık devlet bankaları, görev zararı yazarak Hazine'den isteyen bankalar değil. Ziraat Bankası, Hazine'ye 15 trilyon para aktarıyor. Türkiye'deki bu gelişme siyasi istikrarla oldu, o da ekonomik istikrarı getirdi. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.