AK Partili Elitaş: Ana muhalefet partisi seçimlerden kaçıyor

17 Ekim 2012 Çarşamba 12:45
AK Partili Elitaş: Ana muhalefet partisi seçimlerden kaçıyor






ANKARA (CİHAN)- AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, BDP Kandil için, CHP Esed için ayağa kalkıyor. dedi. Cılız bir muhalefetin olduğunu belirten Elitaş, seçimlerin erkene alınmasını istemesi gereken ana muhalefetin seçimlerden kaçtığını savundu.

Elitaş, TV 8'de katıldığı bir programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. BDP'nin Kandil'in, CHP'nin ise Esed'in temsilcisi gibi davrandığını öne süren Elitaş, BDP Kandil'i vurmayalım diye ayağa kalkıyor, CHP'de Esed için ayağa kalkıyor. CHP, Esed'in temsilcisi gibi davranıyor. Bundan birkaç zaman önce CHP'li bir milletvekili gidip Esed'ten selam getiriyor. BDP'nin Kandil ile olan ilişkisi ile CHP'nin Esed ile olan ilişkisi aynı paralellikte. dedi. Cılız bir muhalefet olduğunu öne süren Elitaş, Şu anda cılız bir muhalefet var. İktidarın yaptığı her şeyin altında bir şey arayan bir muhalefet var. CHP müthiş bir aşağılık kompleksi içerisinde. Sakin bir güç olarak ortaya çıkan, küfürden başka bir terminoloji bilmeyen Kılıçdaroğlu hırçın bir güç haline geldi. Gandhi iken dandileşti. Bu şuur altındaki korkudan ortaya çıkıyor. diye konuştu.

Yerel seçimlerin öne alınması ile ilgili Elitaş, Yazıcıoğlu hem Başbakan'ın hem de milletvekili arkadaşların yakın dostuydu. Görev şehidi olarak hayatını kaybetmesi ile bizim bir borcumuz vardı ve bunu yerine getirmeye çalıştık. 2009 seçimlerinden sonra ilk MYK'da yapılan görüşmelerde mahalli idareler seçiminin en uygun zamanı sonbahar aylarıdır dedik. Olumsuz hava şartlarından dolayı. Bunu yeni düşünmedik. Ama olmadı. Sonradan bunu dillendirdik. MHP bunu desteklediğini söyledi. CHP biz sizinle imza atmayız; ama 3 Kasım olursa destekleriz dediler. Biz MHP ile Ekim diye anlaştık dedik. Sonuç olarak 2 oylamada oylarını kullandılar; ama üçüncü oylamada çark ettiler. Muhalefet partileri buna onay vermese biz zaten bunu ortaya çıkarmazdık. Seçimlere daha uzun bir zaman var, bunu bir seçim yatırımı olarak değerlendirmesinler çünkü muhalefetin her taşın altında karanlık bir bölme bulma korkusu var. CHP, AK Parti'nin ampulünü alıp şöyle bir zihin dünyalarında gezdirse zihin dünyaları aydınlanacak. Yapılan işlerin altında karanlık bir nokta aramayacak. dedi.

Genellikle muhalefet partilerinin seçimlerin öne alınmasını isteyeceğini ifade eden Elitaş, Genelde muhalefet partileri seçimi öne almak isterler; ancak ana muhalefet partisi seçimden kaçıyor. İktidardan kurtulmak mı istiyorlar? Biz altın tepsi ile sunuyoruz işte mahalli idariler seçimini yapıyoruz. Yok diyor, Cumhurbaşkanı seçiminde bir araya getireceğiz. Bu ne demek biliyor musun? Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olduğu takdirde banko Cumhurbaşkanı halkı seçer diye düşünmesinden kaynaklanıyor. Bir muhalefet partisinin 5-0 galip olduğunu bilerek yola çıkar mı? CHP seçimden kaçıyor. Söz veriyor, çark ediyor. açıklamasında bulundu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.