Akaydın: Antalya'nın turizm girdisinden bir kuruş bile geliri yok

13 Aralık 2012 Perşembe 12:52
Akaydın: Antalya'nın turizm girdisinden bir kuruş bile geliri yok






ANTALYA (CİHAN)- Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın, şehrin turizm girdisinden vergi yoluyla bir kuruş bile gelir elde edemediğini ileri sürdü.

Antalyalı rehberlerle kahvaltıda bir araya gelen Mustafa Akaydın, şehre yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Belediyenin turizm için gerekli yol, cadde bakımı ve peyzajı, deniz temizliği, hava temizliği, toplu ulaşım, altyapı gibi yatırımları yaptığını aktaran Akaydın, Antalya´nın kazancı İstanbul´a gidiyor. Bu adaletsizliğin önüne geçmek için kazancın kazanıldığı yerde vergilendirilmesine ilişkin bir kanun çıkarılması gerek. Turizm girdisinden vergi yoluyla 1 kuruş gelir elde edemiyoruz. Antalya´daki birçok turizm firması vergisini İstanbul gibi büyük kentlere ödediği için Maliye Bakanlığı payından hak ettiği payı alamıyor. diye konuştu.

Antalya Rehberler Odası (ARO)'ndaki toplantıda rehberlerin sorularını da cevaplayan Akaydın, Kaleiçi´nin neden canlanamadığı şeklindeki bir soruya, Kaleiçi´nde esnaf disipline olmadığı sürece sıkıntı bitmez. Esnafın Kaleiçi´ni kötü kullanımı ve turiste kötü muamelesi nedeniyle Kaleiçi yıllar içinde değerini yitirdi. Şimdi turist gelmiyor, gelse de kazıklanma korkusuyla alışveriş yapmıyor. Kaleiçi ile ilgili bir yönetmelik yaptık. Bir müdürlük ile koordinasyon merkezi oluşturduk. Ancak esnafın disipline edilmesi çok önemli. AESOB ve ATSO başta olmak üzere esnaf eğitilmeli. Öte yandan Kaleiçi´ne üniversite öğrencilerinin çekilmesinin canlanmayı sağlayacağını düşünüyorum. Öğrencileri Kaleiçi´ne çekebilirsek, hareket olur, estetik bir görüntü getirir. şeklinde cevap verdi.

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi ile ARO´nun Oyuncak Müzesi´nin turistlere tanıtımında işbirliği yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi´nin turistlere yönelik şehir turu amaçlı aldığı üzeri açık 2 katlı otobüsün işletilmesinde birlikte çalışma yönünde görüş birliğine varıldı.

Programın sonunda Başkan Mustafa Akaydın, ARO Başkanı Hasan Uysal´a Atatürk portresi hediye etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.