AKP'li vekilin evinde 81 seçmen ortaya çıktı

Yerel seçimlerin ardından İstanbul'a kilitlendi. YSK, seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu'na mazbatayı henüz vermedi, AK Parti ise Büyükçekmece'de sahte seçmen iddialarına sıkı sıkı sarılırken, Mevlüt Uysal'ın iddiaları yalan çıktı.

11 Nisan 2019 Perşembe 19:27
AKP'li vekilin evinde 81 seçmen ortaya çıktı






AKP'li vekilin evinde 81 seçmen ortaya çıktı

Türkiye yerel seçimlerin ardından İstanbul'a kilitlendi. Ak Parti, seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu'na mazbatayı vermemek için Büyükçekmece kumpasına sıkı sıkı sarılırken, burada kurulan düzen ellerinde patladı..

Yerel seçimler sonrası Büyükçekmece'de 21 bin seçmen kaydırıldığı iddia edilen Büyükçekmece balonu, Ak Parti'nin elinde patlayabilir. Zira Büyükşehir Belediyesi'ni yöneten Mevlüt Uysal'ın, İBB kadrosu ile aynı evi adres gösterdi, ailesini çocuklarını ise eski adresinde bıraktığı belirlendi. Daha vahim ise eski AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in evinde 81 seçmen olduğu ortaya çıktı...

Bitlis eski milletvekili Nezir Karabaş, paylaştığı seçmen listesi görüntüleri ile AKP'li vekilin konağında 81 seçmen göründüğünü öne sürdü. 

31 mart yerel seçimlerinin ardından ‘sahte seçmen’ tartışması sürüyor. AK Parti’nin şikayeti üzerine İstanbul polisi Büyükçekmece’de adeta ‘sahte seçmen’ avına çıktı. Muhalefet partileri ise bir çok bölgede yaşanan benzer duruma dikkat çekiyor.

BDP’li eski milletvekili Nezir Karabaş, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayınladığı mesajda Bitlis’te yaşanan tabloya dikkat çekti. 

Karabaş, “Büyükçekmece’yi bırakın Bitlis’e bakın.AKP Mv.Vahit KİLER’in konağı.İki dairede 81 seçmen. Bu seçmenlerin hiçbiri Bitlis’te oturmuyor.” mesajı ile birlikte seçmen listelerinin görüntüsünü de paylaştı.Aynı adrese kayıtlı 81 seçmen listede yer alıyor. Karabaş bu listede yer alanların Bitlis’te ikamet etmediğini de öne sürdü. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.