Aksakal: Aşure, ülkeler arası dostluk köprüsü kurulmasına vesile oluyor

12 Aralık 2012 Çarşamba 17:04
Aksakal: Aşure, ülkeler arası dostluk köprüsü kurulmasına vesile oluyor






ANTALYA (CİHAN)- Antalya Manavgat Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Koordinasyon Sorumlusu Resul Aksakal, aşure ikramının, yerleşik yabancılarla dostluk köprüsü kurmada da sembol olduğunu söyledi.

Resul Aksakal, yaptığı açıklamada, Manavgat'ta müftülük ve sivil toplum kuruluşlarının Muharrem ayında ikram ettiği aşurenin, turizm şehrine tatile gelen turistlerle yerleşik yabancıların tanışmasına, kaynaşmasına ve birlikte aynı şehirde buluşma sevincine vesile olduğunu belirtti.

Turistlerin aşure dağıtım programlarına yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Aksakal, yapılan ikramın ücretsiz olduğunu gören turistlerin aynı zamanda Anadolu insanının misafirperverliğini yakından tanımış olduğunu ifade etti. Aksakal, Aşureyi Muharrem ayında yapılan tatlı ikramı olarak görmeyelim. Aşure içindeki çeşnisinde olduğu gibi toplumsal birlikteliğin sembolü. Almanya, İngiltere, Hollanda, Belçika ve Norveç'ten tatile gelen bir turist hayatında maddi bir beklenti olmadan karşılıksız bir şekilde aşurenin tadına ülkemizde bakıyor. Yine yerleşik yabancılar Türk komşularıyla komşuluk kültürlerini aşure ikramıyla pekiştiriyor. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.