Aksaray'da Kültür Günleri çoşkusu

15 Aralık 2012 Cumartesi 15:42
Aksaray'da Kültür Günleri çoşkusu






AKSARAY (CİHAN)- Aksaray Kültür Merkezi'ndeki Kaynak Kültür Günleri'ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Organizasyonda konferansların yanı sıra Kutsal Emanetler Fotoğraf Sergisi, kitap sergileri ve imza günleri, çağın ölüm tuzakları sergisi, okur-yazar buluşması ve yardım kermesi etkinliği gerçekleştirildi.

Düzenlenen Kültür Günleri etkinlikleriyle vatandaşlar kültür ve sanatla dolu dolu bir hafta sonu geçirdi. Binlerce Aksaraylı üç gün boyunca düzenlenen etkinliklere büyük ilgi göstererek salonları hınca hınç doldurdu.

Kaynak Kültür Günleri'nin açılışına: Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Abdürrahim Sertedemir, Kaynak Kültür Yayın Grubu Genel Yayın yönetmeni Dr. Reşit Haylamaz, Sema Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Musa Angıl, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, çok sayıda kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşma yapan Sema Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Ali Akbaş, kültürün bir milleti ayakta tutan en önemli unsur olarak düşündüğünü belirterek şunları söyledi: Kültürü yaşatan, ayakta tutan bir sonraki nesle de taşıyacak olan kitaplar ve onların yazarlarıdır. Bu duygu düşüncelerle yola çıkıldı. Kaynak Kültür yayınlarının desteği ile da Aksaray´da böyle güzide bir program düzenlendi. dedi.

Kaynak Kültür Yayın Gurubu Genel Yayın yönetmeni Dr. Reşit Haylamaz ise Biz yaklaşık altı yıl önce arkadaşlarla böyle bir boşluk hissettik ve kültür sanat denildiğinde sadece İstanbul akla gelmesin, Anadolu´da bu tür etkinlikler karşılık bulsun ve Anadolu İstanbul´a taşınmak lüzumu hissetmesin. 'Biz onların ayağına gidelim' diye yola çıktık. Yolumuz devam ediyor. Bu yoldan biz memnunuz. İnşallah sizlerde memnunsunuzdur. Bu yolun tarafı olan herkesten bu güne kadar bu memnuniyeti gördük. Bu bizim iştikakımızı arttıran bir unsur oldu. Bundan sonrada inşallah bunu artırarak devam ettireceğiz. diye konuştu.

Kültür Günleri'nin diğer günlerinde de Ali Demirel, Mustafa Yılmaz, Serhat Şeftali, Ömer Çetinkaya, Mehmet Akar okuyucu ile buluştu ve sohbet programında soruları cevapladı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.