Akyurt'ta tarih gün yüzüne çıkıyor

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:41
Akyurt'ta tarih gün yüzüne çıkıyor






ANKARA (CİHAN)- Akyurt'ta tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması çalışmalarına başlandı.

Ankara'nın Akyurt Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Anadolu Medeniyetleri Müzesi işbirliğiyle yürütülen çalışmalarla ilçe sınırları içerisinde tespit edilmiş olan tarihi eserlerin bir kısmı Akyurt Belediyesi Kültür Parkı'nda oluşturulan açık hava müzesinde vatandaşların ziyaretine açıldı. Açık hava müzesinde ilçedeki çeşitli mahalle ve köylerden getirilen kilise sütunları, sunaklar, mil taşları, aslan heykeli, küp gibi yaklaşık 50 tarihi eser yer alıyor.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Melih Arslan ile birlikte Akyurt Belediyesi Kültür Parkı Açık Hava Müzesi'ni gezen Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, müzede bulunan eserler hakkında ilgililerden bilgi aldı. Kültür Merkezi'ndeki gezinin ardından ilçe yakınındaki Galaba Tümülüsü'nde incelemelerde bulunan Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Melih Arslan, kasım ayı içerisinde Galaba Tümülüsü'nde çalışmalara başlayacaklarını belirtti. Gençlerin ve çocukların tarihe olan ilgilerini artırmak için yeni projeler hazırladıklarını belirten Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise Gençlerimizin tarihe olan ilgi ve duyarlılığını artırmak için Anadolu Medeniyetleri Müzesi işbirliği ile kültür park bünyesinde arkeoloji parkı ve tablet baskı yeri oluşturmayı düşünüyoruz. dedi.

Yürütülen çalışmalar neticesinde ilçedeki çeşitli noktalarda yer alan tarihi eserlerin de taşınmasıyla açık hava müzesindeki eser sayısının artacağı belirtildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.