Alaattin Çakıcı'ya yeni cezaevinde saldırı

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ cezaevinden Edirne cezaevine nakil edilen Alaatin Çakıcı'nın burada Dhkp-c üyesi tarafından saldırıya uğradığı ve ayırmaya çalışan gardiyanlardan birinin yaralandığı öğrenildi.

20 Ekim 2015 Salı 18:51
Alaattin Çakıcı'ya yeni cezaevinde saldırı






Alaattin Çakıcı'ya yeni cezaevinde saldırı

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ cezaevinden Edirne cezaevine nakil edilen Alaattin Çakıcı'nın burada Dhkp-c üyesi tarafından saldırıya uğradığı ve ayırmaya çalışan gardiyanlardan birinin yaralandığı öğrenildi.

Alaattin Çakıcı, Edirne cezaevi, saldırı, Dhkp-c, gardiyan, yaralı

Çakıcı'nın avukatı açıklama yaptı.

Çakıcı’nın avukatı Can Sevinç, "Edirne’de Alaattin Çakıcı ile birlikte 8 adli mahkum var. Diğer 230’u ise PKK ve DHKP/C üyesi ağırlıklı sol örgüt mahkumları yer alıyor. Bu Çakıcı’yı ateşe atmaktı. Alaattin bey benimle görüştükten sonra avukat görüşme odasından çıktı. Koridorda biri "Merhaba Alaattin ağabey’ diyerek yanına gitti. Bu sırada karşı taraftan bir darbe geldi ve sıyırdı. Alaattin ağabey DHKP/C üyesi olan kişiye tekme atarak uzaklaştırdı. Kamera görüntüleriyle sabittir olay ve 20 infaz koruma memuru Alaattin ağabeyi tuttu. Bu sırada elindeki savunma amaçlı sallayan Alaattin ağabey gardiyanlarından birini de yaralandı. Bu sorumluluğu birisi almak zorunda. Bütün adli mahkumların boşaltıp, daha sonra buraya Alaattin Çakıcı’nın buraya getirilmesi çok açık bir tecrittir. Her şeye rağmen Çakıcı Edirne’den başka bir yere nakil olmak istemiyor ve burada kalacağını ifade ediyor."
 
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
 
Son Güncelleme: 20.10.2015 19:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.