"Alanya'ya en çok kazandıran 3. sektörü oluşturduk"

16 Ekim 2012 Salı 20:50






ANTALYA (CİHAN)- Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, öğrenci ve öğretim görevlisi olarak ilçeye turizm ve tarımdan sonra en çok kazandıran sektör olduklarını söyledi.

AÜ'ye bağlı Alanya İşletme Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve ALTSO Meslek Yüksekokulu'nun 2012-2013 eğitim öğretim yılı açılış töreni ve ders programı üniversite kampüsünde yapıldı. Törende konuşan Prof. Dr. Güngör, 8 yıl önce ilçede eğitimlere 40 öğrenci ile başlandığını hatırlattı. Bu yıl itibariyle yabancı öğrencilerle birlikte 4 bin öğrenciyi geçtiklerini belirten Prof. Dr. Güngör, kısa sürede böylece Alanya'da 3. sektör olduklarını söyledi. Turizm sektörünün Alanya'da bir numaralı sektör olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Güngör, tarım sektörünün de 2 numaralı en çok kazandıran sektör olduğunu söyledi.

Alanya'ya en çok kazandıran 3 numaralı sektörü oluşturduklarını ifade eden Prof. Dr. Güngör, hedeflerinin tarım sektörünü de geçip, turizm sektöründen sonra ikinci sıraya geçmek olduğunu kaydetti. Alanya'da 40 öğrenciden 4 bin öğrenciye gelmesinin kolay olmadığını dile getiren Prof. Dr. Güngör, bunun için çok çalıştıklarını kaydetti. Alanya Kampüsü'nde 3 profesör, 5 doçent, 18 yardımcı doçent, 4 doktor ile birlikte toplamda 30 öğretim üyeleri bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Güngör, Türkiye'de birçok üniversitede bu sayının olmadığına dikkat çekti.

Toplam olarak 134 akademisyen bulunduğunu belirten Prof. Dr. Güngör, öğrenci sayısının da 4 bini aştığını söyledi. 16 ayrı ülkeden toplam 50 yabancı öğrenci bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Güngör, hedeflerinin ilçedeki üniversitede öğrencilerin yarısını yabancı uyruklu oluşturmak olduğunu dile getirdi. Hocaların da yarısının yabancı uyruklu olmasını istediklerini kaydeden Prof. Dr. Güngör, sloganlarının 'Tatil tadında uluslararası eğitim' olduğunu açıkladı. İsteyen her öğrenciye Almanca, Rusça ve Arapça ders vereceklerini ifade eden Prof. Dr. Güngör, bunların seçmeli dersler olduğunu söyledi.

BİNA EKSİKLİĞİNDEN GELECEK YIL ÖĞRENCİ ALAMAYABİLİRİZ

Şu anda bütün kapalı alanların dolu olduğunu anlatan Prof. Dr. Güngör, bu yıl tesis sıkıntısı olmadığını, ancak gelecek yıl bunun sıkıntısını çekeceklerini söyledi. Sıkıntı çekmemek için tesisler yapılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Güngör, Şu an için yer sıkıntımız yok. Derslik sıkıntımız da yok. Ancak önümüzdeki yıl yeni bölümlerin ve yeni fakültelerin açılabilmesi için mutlaka yeni bir binaya ihtiyacımız var. Mühendislik Fakültesi binasının çalışmalarına esasında başladık. Temmuz ve ağustos aylarında bu inşaatımız bitmezse yeni öğrenciler alamayız. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.