Alaplı Sahil Parkı çimlendiriliyor

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:09
Alaplı Sahil Parkı çimlendiriliyor






ZONGULDAK (CİHAN)- Zonguldak Alaplı Belediyesi'nin, Taşbaşı-Erdemyuva deniz dolgu alanı Sahil Parkı'nda başlattığı, 15 bin metrekare alan üzerindeki 1. etap peyzaj çalışmasında sona gelindi. Çimlendirme çalışmalarını yerinde inceleyen Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Birinci etap peyzaj çalışmasının ardından, ikinci etap çalışmalara başlayacağız. dedi.

Başkan Çimenoğlu, yaptığı açıklamada, dolgu alanının yaklaşık 120 bin metrekare olacağını ve şimdiye kadar bunun 70 bin metrekaresinin doldurulduğunu belirtti.

Bölgeyi peyzaj çalışması açısından 4 bölüme ayırdıklarını belirten Çimenoğlu, şöyle devam etti: Birinci bölüm, 15 bin metrekare idi. Sahil Parkı'nın birinci bölümünü artık tamamlamak üzereyiz. Bundan sonra ikinci bölümde çalışmalara başlayacağız. Rulo çim sermek suretiyle, çimlendirme çalışmasına başladık. Burada yaklaşık 4 bin metrekare çim alan var. İlk etapta 2 bin metrekare alanı çimlendireceğiz. Daha sonra da kalan 2 bin metrekareyi çimlendireceğiz. Bu çalışmanın tamamlanmasının ardından birinci etaptaki çalışmaları artık hemen hemen tamamlamış olacağız. Burada, çocuk oyun grupları kurduk, yanında da boş bir alan bıraktık. Bu alana da, gençler için bir aktivasyon merkezi kuracağız. Yani, bir tarafta çocuklar eğlenirken, diğer tarafta gençler eğlenecek. Gençler için kurulacak bu alanda, açık hava golf, açık hava bowling ve açık hava satranç sahası oluşturacağız.

Parkın yanındaki aile çay bahçesini de yeniden aktif hale getireceklerini bildiren Çimenoğlu, Çay bahçesinde oturan aileler, çocuk oyun alanında oynayan çocuklarına hem göz kulak olabilecek hem de kendileri eğlenme dinlenme imkânı bulacak. Burayı, çay bahçesi ile bütünleşecek bir konsept haline getiriyoruz. İnşallah, Kurban Bayramı'na kadar çimlendirilmiş şekliyle halkımızın hizmetine sunacağız.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.