Alman sağlık sektöründe Türklere ihtiyaç var

13 Aralık 2012 Perşembe 16:46
Alman sağlık sektöründe Türklere ihtiyaç var






MÜNİH (CİHAN)- Almanya'da iki dilliliğin çok önem kazandığı sağlık sektöründe Türk gençlerine geniş eğitim ve işyeri imkanları sunuluyor. Münih´te sağlık personeli yetiştiren Münih Kliniği Akademisi'nin müdürü Rainer Ammende, Türk gençlerini sadece bir yıllık eğitimle bile meslek edinme olanağı sunan Akademie ye bekliyoruz. dedi.

Eleman bulmakta zorlanan sağlık sektörü özellikle iki dilli olmaları nedeniyle Türk gençlerine büyük önem veriyor. Münih´te Staedtisches Klinikum München bünyesindeki beş kliniğe eleman yetiştiren Akademie´nin müdürü Rainer Ammende Türk gençlerine akademide eğitim görmeleri çağrısında bulundu.

Artık birinci neslin hastaneleri doldurduğunu söyleyen Ammende Yeteri kadar Almanca bilmeyen bu insanlara en iyi kendi dillerini konuşan sağlık personeli yardımcı olabilir. Bu nedenle özellikle Türk gençlerini sektörümüze davet ediyoruz. Hauptschule mezunu olarak bile akademimizde bir yıllık eğitimle hasta bakıcı yardımcısı olarak iş hayatına atılabilirler. Ayrıca Mittlere Reifesi olan gençler üç yıllık eğitimle hemşire olarak çalışabilirler. dedi.

Sağlık sektörünün, işsizliğin had safhaya ulaştığı günümüzde iş garantisi olan ender sektörlerden biri olduğunu vurgulayan müdür Ammende Bizde görülen sağlık personeline eğitim esnasında belli bir meslek eğitim maaşı, yurt ve mezun olduktan sonra beş kliniğimizden birinde iş veriyoruz. Ayrıca bu meslek eğitiminin AB içersinde tanınmış olması nedeniyle istenirse herhangi bir AB ülkesinde rahatlıkla çalışılır. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.