Almanya'ya 10 bin işçi alınacak haberi yalan mı?

Türkiye'den en az 10 bin işçiyi Almanya'ya götüreceğini açıklayan OBM şirketi için Alman Büyükelçiliği'nden açıklama geldi. "Söz konusu şirketle anlaşmamız yok"

02 Aralık 2018 Pazar 03:52
Almanya'ya 10 bin işçi alınacak haberi yalan mı?






Almanya'ya 10 bin işçi alınacak haberi yalan mı?

Almanya'ya 10 bin işçi götürülecek haberinin ardından OBM adlı şirketin iddiaya göre Başvuru yoğunluğu yüzünden internet sitesi bile çöktü. Binlerce kişinin Almanya'da işçi olabilmek için bu şirkete başvuruda bulunduğu iddia edildi. Doğru mu yalan mı belli değil. Ancak Almanya'nın Ankara Büyükelçiğili şirketi zor durumda bırakacak bir açıklama yaptı. Büyükelçiliğin resmi internet sitesinde yapılan açıklamanın ardından savcılıklara suç duyurusunda bulunacak biri çıkar mı çıkmaz mı belli değil ama açıklamada, söz konusu şirketin açıkladığı "uzman işçi"lere Almanya'nın da ihtiyacının olmadığı ifade edildi..

OBM İLE ANLAŞMAMIZ YOK

OBM İnsan Kaynakları Şirketi'nin Türkiye'den binlerce işçiyi, Almanya'ya götüreceğini açıklamasıyla ilgili olarak Almanya Büyükelçiliği'nden açıklama geldi. Büyükelçilik, "OBM firmasıyla Federal hükümet arasında Türk uzman personelin istihdamıyla ilgili herhangi bir anlaşma bulunmamaktadır" duyurusunda bulundu.
OBM İnsan Kaynakları Şirketi, 2019 yılında Almanya'ya Türkiye'den ilk etapta 10 bin işçi götüreceğini açıklamıştı.

ALMANYA'NIN İŞÇİYE İHTİYACI YOK

Alman Büyükelçiliği ise konu ile ilgili açıklamada bulundu.
Açıklamada, "OBM firmasıyla Federal hükümet arasında Türk uzman personelin istihdamıyla ilgili herhangi bir anlaşma bulunmamaktadır. Federal hükümetle Türk hükümeti arasında da basındaki haberlerde sözü edilen meslek gruplarının Almanya'da istihdam edilmeleri konusunda özel bir işçi alımı anlaşması da yoktur. Nitelikli bir meslek eğitimi almış uzman personele Almanya'da özel sektörün bazı branşlarında ihtiyaç duyulmaktadır. Federal hükümetin http://www.make-it-in-germany.info.tr/ adlı enformasyon portalında bu olanaklar hakkında bilgi verilmektedir" denildi.

Anahtar Kelimeler:
Almanyaya 10 Bin Işçi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.