Almanya'da meslek hastalığına bağlı ölümlerin yarısının sorumlusu hâlâ asbest

02 Mart 2012 Cuma 11:28
Almanya'da meslek hastalığına bağlı ölümlerin yarısının sorumlusu hâlâ asbest






DORTMUND (CİHAN)- Almanya'da ölümle sonuçlanan iş kazalarının son dört yıldan bu yana ilk kez yeniden arttığı ortaya çıktı. 2010 yılına ait son istatistiklere göre ölümlü iş kazalarının sayısı 2009'a kıyasla yüzde 8 artarak 674'e yükseldi.

Federal İş Güvenliği ve Çalışan Sağlığı Dairesi'nden (BAuA) yapılan açıklamada iş kazalarının oranının yüzde 7,3 artarak 1 milyon 45 bin 816 vakaya yükseldiği belirtildi. Ev ile işyeri arasında meydana gelen kazaların yüzde 25 arttığı saptandı.

Meslek hastalıklarından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2 bin 509'a geriledi. Ancak Almanya'da yaklaşık 20 yıldır yasak olan ve daha önce yaygın şekilde yalıtım maddesi olarak kullanılan asbestin meslek hastalıklarından kaynaklanan ölümlerin hâlâ yüzde 51,5'inin sebebi olduğu açıklandı.

BauA'nın raporunda hastalığı nedeniyle erken emekliye ayrılanlarda psikolojik rahatsızlıkların artan oranda rol oynamaya başladığına da dikkat çekildi. Ruhsal rahatsızlıkların erken emeklilik gerekçesi olarak payının 2007-2010 yılları arasında yüzde 5,6 oranında artarak yüzde 39,3'e yükseldiği kaydedildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.