Altaylı: MGK'nın mevcut yapısı değiştirilmeli

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:12
Altaylı: MGK'nın mevcut yapısı değiştirilmeli






ANKARA (CİHAN)- Gazeteci Yazar Fatih Altaylı, Milli Güvenlik Kurulu (MGK)'nun mevcut yapısı ile Türkiye'ye vesayet sistemi getirdiğini belirterek, bu yapının değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma 28 Şubat Alt Komisyonu, Gazeteci Yazar Fatih Altaylı'yı dinledi Altaylı, MGK'nın mevcut yapısı ile durduğu sürece medyaya da sivil toplum kuruluşlarına da yapacak çok bir şey kalmadığını belirterek, bu yapının değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

TÜSİAD'a yönelik bazı eleştiriler getiren Altaylı, Gazetelere ilan verilerek hükümet düşürülmeye çalışıldı. Bunun tankları yürütmekten ne farkı var. O da darbe değil mi? diye sordu.

'Aydınlık için 1 dakika karanlık' eylemlerine başta kendisinin de destek verdiğini dile getiren Altaylı, daha sonra eylemin hükümeti yıkmaya doğru yöneldiğini, kendisinin de gazeteci olarak eylemden desteğini çektiğini anlattı.

Altaylı, Aytaç Yalman'ın size bir telkini var mıydı? sorusu üzerine bir anısını paylaştı. 30 Ağustos Resepsiyonu'nda kendisine Yalman'ın, 'Pek çok dosya yayınlanmıyor' dediğini söyleyen Altaylı, Kayda değer bulunmadığı için yayınlanmıyordur. cevabını verdiğini söyledi. Altaylı, Sonra sinirlendi, gitti. diye konuştu.

Komisyon, Altaylı'dan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü eski Müdürü Adil Serdar Seçen'i dinlemeye başladı. Görüntü alınmasının ardından görüşme basına kapalı gerçekleşti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.