Amasya´da Turkuaz Akademik Kariyer Merkezi açıldı

12 Aralık 2012 Çarşamba 15:53
Amasya´da Turkuaz Akademik Kariyer Merkezi açıldı






AMASYA (CİHAN)- Amasya Üniversitesi Mezunlar Derneği bünyesinde faaliyet gösterecek 'Turkuaz Akademik Kariyer Merkezi' düzenlenen törenle açıldı.

Şeyhcui Mahallesi Türkistan Caddesi üzerinde açılan Turkuaz Akademik Kariyer Merkezi´nde seminerler, çeşitli kurslar, kulüpler, kariyer planlaması, sosyal aktiviteler, eğitim danışmanlığı ve akademik kariyer danışmanlığı gibi hizmetler verilecek. Turkuaz Akademik Kariyer Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Galip Doğan açılış konuşmasında, üniversite mezunu olan bireylerin sadece kitabi olarak değil kültürel, ahlaki ve mesleki olarak da yeterliliğe sahip olması gerektiğini söyledi.
İyi bir gelecek sahibi olması adına yıllarını eğitime veren gençlerin, bazen sosyal ve kültürel değerlerini ihmal ettiğini kaydeden Doğan, Bizler Turkuaz Akademik Kariyer Merkezi´ni öğrenim sürecinde olan bu kişilerin bu ihtiyaçlarına karşılık verme adına kurmuş bulunmaktayız. Nitelikli bireylerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla kuruduğumuz bu merkezin herkese hayırlı olmasını diliyorum. dedi.

Dünyanın son zamanlarda manevi bunalım içerisinde olduğunu kaydeden Eğitimci ve İlahiyatçı Yazar Muammer Erdönmez ise şunları söyledi: Dünya teknolojik olarak ileri gitmiştir ancak günümüzde beyin gücü ile üretilen ürünler kalp ile desteklenmemiştir. Bu yüzden ortaya çıkan medeniyetin aklı vardır, nefsi vardır ancak kalbi yoktur.
Bu milletin yükselmesini isteyenler, okul açmalıdır, üniversite, kültür ve kariyer merkezi açmalıdırlar. Açılan her bir eğitim yuvası, kardeşlik, dostluk, ilim ve medeniyet yuvası olacaktır. İşte o zaman bu vatan gerçek Anadolu olacak ve dünyanın anası haline gelecektir.

Konuşmaların ardından, Turkuaz Akademik Kariyer Merkezi´nin açılış duası yapıldı ve açılışa katılan misafirlere etli pilav ikram edildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.