Amerika 5.9'luk deprem ile sarsıldı Pentagon boşaltıldı

23 Ağustos 2011 Salı 22:15
Amerika 5.9'luk deprem ile sarsıldı Pentagon boşaltıldı






Amerika'da merkez üssü Virgina olan 5.9 kuvvetinde bir deprem oldu. Deprem ile birlikte Pentagon tüm personelini tahliye ederken, deprem New Jersey, New York ve North Carolina'da de hissedildi. New Jersey Bergen Mahkemesi ve Newark Mahkemesi de deprem dolayısıyla çalışanlarını tahliye etti.  

Amerika'nın Kuzey eyaletlerinde yerel saatle 13:57'de hissedilen 5.9'luk bir deprem oldu. En son 1987 yılında bir depremle sarsılan Virgina ve civar eyaletlerde büyük panik yaşandı.
Deprem sırasında Başkan Obama'nın Martha's Vineyard Golf sahasında bulunduğu, Pentagon ve Beyaz Saray'ın tahliye edildiği öğrenildi. Patlayan borular dolayısıyla da Pentagon'u su bastığı iddia edildi.
Deprem sırasında tecavüz suçlaması ile ilgili davayı gören Manhattan Mahkemesi Basın Toplantısı'na ara verildi.
Deprem'de can ve mal kaybı olmazken, telefon şebekeleri uzun bir süre hizmet veremedi. Bir çok gazete ve resmi binalarda da tahliyeler yaşandı.
New York'luların en son 1944 yılında yaşadığı 5.8'lik depremden sonra en şiddetli sarsıntı olduğu öğrenildi. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.