Anadolu izci liderleri, Kayseri'de buluştu

17 Ekim 2012 Çarşamba 13:56
Anadolu izci liderleri, Kayseri'de buluştu






KAYSERİ (CİHAN)- Kayseri'deki Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından düzenlenen 'Anadolu Lider Eğitim Programı (LEP-3) Sarımsaklı Baraj Gölü'nde 21 ilden yaklaşık 300 izci liderinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sevgi ve kardeşliğin pekiştirildiği kampta, izci liderleri birbirinden güzel oyunlar ve skeçlerle hoş vakit geçirdi. 3 gün süren kampta izci liderleri, geleneksel izci ateşini yakıp coşkuyla marşlar söyledi.

Çalışmalar, Türkiye İzcilik Federasyonu'na (TİF) bağlı olarak Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve İstanbul'da bulunan Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Anadolu LEP-3' Sarımsaklı Baraj Gölü'nde yapıldı. İlki Ankara'da ve ikincisi İstanbul'da düzenlenen kampın üçüncüsüne Tokat, Diyarbakır, Sivas, Adana, Afyonkarahisar, Gaziantep, Şanlıurfa, Elazığ, Malatya, Ankara, Konya, Osmaniye, Kırıkkale, Aydın, Karaman, Kahramanmaraş, Adıyaman, Van, Hatay, Kayseri, Aksaray'dan 30 kulüp katıldı.

İzci liderleri, Sarımsaklı Baraj Gölü çevresine yaklaşık 100 adet çadır kurdu. 275 Liderlik Temel Kursu eğitimi alan izci liderlerinin katıldığı kampın alanı, Türk bayrakları, T.İ.F, Pozitif ve Zinde Kulüplerinin flamalarıyla donatıldı. Günün erken saatlerinde kalkan izci liderleri, daha sonra izciliğin en küçük birimi olan obalara ayrıldı. Obalarına kurt, pars, horoz, kartal, at, ayı, arı gibi isimler veren izcilere ilk teftişi obabaşları yaptı. Kılık kıyafet, çadır kurma, çadır ve çevresini temiz tutma, obasını en iyi temsil etme gibi kriterlerle denetlenen liderler, ardından izci ve gençlik marşlarını söyleyerek, tek sıra halinde tören alanına geçti. Burada da yapılan ikinci teftiş ve tekmil töreninden sonra bayrak töreni yapıldı. 3 izciden oluşan nöbetçi ekip, 'Şerefi ile koruduğum bayrağımı teslim ediyorum' diyerek Türk bayrağını diğer nöbetçi ekibe öperek teslim etti. Nöbeti devralan ekip de 'Şerefi ile koruyacağım bayrağı teslim alıyorum' diyerek bayrağı öpüp teslim aldı.

İyi dileklerini alınmasından sonra Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Mustafa Olgunharputlu ve Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Adem Öztürk birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından izciler, eğitim çadırlarına giderek Oymakbaşları tarafından slaytlar eşliğinde eğitim verildi. Bilek güreşi masasında kıran kırana müsabaka yapan izciler, göl kenarında taş atma yarışı yaptı. Kampta adam karıştırma, kayıkçı küreği, aşçı, mendil kapmaca, voleybol topunu 100 kez grup halinde düşürmeden sektirme, bayrak yarışları oyunları gerçekleştirildi ardından da bilek güreşi turnuvaları yapıldı. Akşamları da geleneksel kamp ateşi yakan izciler, hep beraber çeşitli müzikler seslendiren liderler, skeçler sahneledi.

Gösterilerin bitiminden sonra ateşte patates közleyip yiyen izciler, geceyi de çadırlarda geçirdi. Yöresel lezzetlerin de sunulduğu kampta, yıl boyunca güzel çalışmalar gerçekleştiren kulüp ve liderlere plaket ile başarı belgeleri sunuldu.

Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Mustafa Olgunharputlu, Oldukça verimli geçen kampta izciler, sevgi ve kardeşliklerini pekiştirdi. Hava sıcaklığının düşüklüğüne rağmen, izci liderleri arasında oluşan kardeşlik ve samimi duyguları, ortamı ısıttı. Bütün izci liderlerimiz, bu tür kampların daha sık yapılmasını istedi. dedi.

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Adem Öztürk de izci liderleri kampını Anadolu'da gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını ifade etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen ile TİF Kayseri temsilcisi Erkan Bülent Şafak'ın da katıldığı kamp, bayrak töreniyle sona erdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.