Andımız için Erdoğan'ın istediği karar çıkacak

CNN Türk'te canlı yayına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Andımız konusunda verdikleri hukuki mücadeleyi anlattı..

02 Kasım 2018 Cuma 08:35
Andımız için Erdoğan'ın istediği karar çıkacak






Andımız için Erdoğan'ın istediği karar çıkacak


 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Danıştay 8. Dairesi'nin ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Her etnik kökenden insanımız var. Eskiden beri okunuyor. Irk temelli bir şey yok. İtiraz ettik, Danıştay da kabul etti. Erdoğan'ın Danıştay'ı küçümseyerek meydan okuması insanın ağırına gidiyor” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, andımız uygulamasının geri dönüp dönemeyeceği konusunda ise "Büyük bir ihtimalle Erdoğan'ın istediği karar çıkacak" yorumunda bulundu.

3. havalimanının isminin İstanbul Havalimanı olarak açıklanmasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Havalimanının isminin üzerinde çok da durmadım. Bu kadar şaibeli bir yerin isminin Atatürk olması doğru değildi” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı kaybettiği tazminat davalarından doğan borçları nasıl ödediği konusunda "32 tane davada, Erdoğan'a karşı kesin olarak kaybettiğim bir dava var. Burhaniye'deki evi sattım, yazlığı sattım. Tayyip Erdoğan haram yemesin faiz ödemeyeyim diye götürdüm yatırdım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtlıyor. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:

"Devleti devlet yapan gelenekleridir. Cumhuriyete gölge düşürmektir. Devlet yönetiminde asolan ihaleye fesatlık karıştırmamaktır. Bizim devleti yönetme anlayışı ile Erdoğan'ın anlayışı arasında  fark var. Her kuruşun hesabını vermek ahlakı gösterir.
Havalimanı açıldı, maliyetini bilen var mı? Yok. İhale öncesi hazine garantisi verilecek diye duyurulmadı? Bir ihale yapıldı yandaşlar için. Neden yolcu garantisi verdi?

29 Ekim açıklaması



29 Ekim Ankara'da kutlanır. Bu devletin bir geleneğidir. Her yerde etkinlik yaptık. Cumhuriyetimizi kutladık. Cumhuriyetin değerini yüceltmek hepimizin görevidir. İlk kez cumhuriyet tarihinde Ankara dışında yapıldı. Bu benim katılıp katılmama olayının dışında. Devlette gelenek kalmadı. Ailelerde, STK'larda gelenekler vardır. Devleti ayakta tutan kurallardır. Devlet dediğimiz kavram büyük derecede yara almış oluyor. Devlet hepimizin devletidir.
Havalimanının isminin üzerinde çok da durmadım. Bu kadar şaibeli bir yerin isminin Atatürk olması doğru değildi.

Andımız açıklaması: Büyük bir ihtimalle Erdoğan'ın istediği karar çıkacak

Her etnik kökenden insanımız var. Eskiden beri okunuyor. Irk temelli bir şey yok. İtiraz ettik, Danıştay da kabul etti. Erdoğan'ın Danıştay'ı küçümseyerek meydan okuması insanın ağırına gidiyor. AYM, Danıştay neden var? Devlet hiç yanlış yapmaz mı, kim denetleyecek onu? Bunları söylerken yargıyı aşağılıyor. Herkes yargı kararına uymak zorundadır. Hakimlere gözdağı verdi. Büyük bir ihtimalle Erdoğan'ın istediği karar çıkacak. Göreceksiniz."
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.