Ankara bombacısı için kurulan taziye operasyon!

Ankara'yı kana bulayan, 28 vatandaşı katleden bombacı için HDP'liler tarafından kurulan taziye çadırında bulunanlara operasyon düzenlendi.

23 Şubat 2016 Salı 16:12
Ankara bombacısı için kurulan taziye operasyon!






Ankara bombacısı için kurulan taziye operasyon!



Ankara'da geçen çarşamba günü askeri servis araçlarını hedef alan ve yaralılardan memur Adem Dedehayır'ın da bugün yaşamını yitirmesiyle şehit olanların sayısının 29'a çıktığı bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist için Van'da taziye açıldı.

 İpekyolu İlçesi'ndeki Hacıbekir Mahallesi Esentepe Sokak'taki Esentepe Camii'nin alt katında bulunan taziye ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bu gerçekleştirdiği operasyonda, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in de katıldığı terörist Abdulbaki Sömer'in taziyesine gelenlerden 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Sömer'in ağabeyi Nuri Sömer ve bir de imamın bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.

DBP'Lİ BAŞKANLAR EVDE BULUNAMADI

Polis operasyonda, DBP İl Eşbaşkanları Ökkeş Kava ve Caziye Duman'ı evlerine de gitti, ancak onları bulamadı. Kava ve Duman'ın parti binasında olduğu ortaya çıkınca, polis buraya geldi.

Polis parti binasının bulunduğu sokağa kapatarak operasyon için beklemeye başlarken, Eş Başkanlar Ökkeş Kava ve Caziye Duman, balkona çıkarak zafer işareti yaptı.

Teröris Abdulbaki Sömer'in taziyesine katıldığı için hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer de parti binasına geldi. Hezer, danışmanı aracılığıyla gazetecilerle görüşmek istemediğini belirtirken açıklamaların genel merkez tarafından yapılacağını iletti.

PKK'LI CENAZESİ TAŞIMIŞTI

Terörist taziyesine gittiği için tepki gören HDP'li Tuğba Hezer, daha önce de PKK'lı bir teröristin cenazesine katılıp tabutunu taşımıştı. Hezer, Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde 27 Ağustos'ta güvenlik güçlerine saldıran PKK'lı grupta bulunan ve çatışmada ölü ele geçirilen 'Destan Rüstem' kod adlı Sıdıka Yıldız'ın 2 Eylül günü Van'da yapılan cenaze töreninde tabutunu taşımış, bu nedenle de hakkında 'terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan soruşturma başlatılmıştı. (DHA)
Son Güncelleme: 23.02.2016 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.