Ankara'da S-400 testleri başladı 

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı hava savunma sistemi S-400 füzelerinin kurulum ve montajının ardından ilk test işlemleri Ankara'da başladıgı iddia ediliyor.

25 Kasım 2019 Pazartesi 17:04
Ankara'da S-400 testleri başladı 






Ankara'da S-400 testleri başladı 



Ankara bugün F-16 Savaşan Şahinleri'nin alçak irtifa uçuşlarına sahne oldu. Dün Ankara valiliği tarafından yapılan uyarının ardından bugün gerçekleşen uçuşlarda, Rusya'dan satın alınan S-400 hava savunma sistemlerinin test edildiği bilidiriliyor. ABD yönetimi ile Türkiye arasında krizi derinleştiren S-400 füzelerinin bu test işlemlerinin ardından servise alma işleminin başlaması gerekiyor. 


Ankara'da F-16'lar ve diğer hava araçları tarafından yüksek ve alçak irtifada test uçuşları yapıldı. Uçuşların, S-400 hava savunma sistemi ile uçaklar arasındaki radar bağlantısının test edilmesi amacıyla gerçekleştirildiği iddia edildi. Ancak, uçuşların Savunma Sanayi Başkanlığı'na ait bazı projelerin test edildiği yönünde açıklama yapıldı.


Ankara Valiliği'nce dün yapılan yazılı açıklamada, "Savunma Sanayi Başkanlığı koordinesinde yürütülen bazı projeler kapsamında 25-26 Kasım günü Ankara semalarında, Valiliğimizin bilgisi dâhilinde Hava Kuvvetlerimize ait F-16 uçakları ve diğer hava araçları tarafından alçak ve yüksek irtifada test uçuşları yapılacaktır" denildi.

F-16'LAR S-400 TESTİ İÇİN HAVALANDI İDDİASI

Açıklamanın ardından Başkent'te bugün öğle saatlerinden itibaren F-16'lar ve diğer hava araçları havalanarak yüksek ve alçak irtifada uçuş gerçekleştirdi.

Uçuşlar, Kahramankazan ilçesinde bulunan, Mürted Hava Meydan Komutanlığı'nda konuşlu S-400 bataryalarının üzerinde ve çevresinde gerçekleştirildi.

Uçuşların, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sisteminin test ve eğitim faaliyetleri kapsamında gerçekleştirildiği sanılıyor. 
Yüksek ve alçak irtifada yapılan uçuşlar ile S-400 hava savunma sisteminin uçaklarla radar bağlantısının test edildiği öne sürüldü. Test uçuşlarının yarın da devam edeceği kaydedildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada da "Ankara'da icra edilen uçuşlar, Savunma Sanayi Başkanlığının devam projeleri kapsamında yapılan test uçuşları olarak koordine edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

S-400'LER Mİ TEST EDİLİYOR?

Savunma Sanayi Başkanlığı'nın test ettiği projeler kapsamında F-16'ların havalandığı vurgulandı. Uçuşların S-400'lerin testi için mi yapıldığı konusunda açıklama yapılması bekleniyor.

Ankara Kahramankazan'daki eski adı Akıncı Üssü olan, Mürted Hava Meydan Komutanlığı'nda konuşlu S-400 bataryaları başkent semalarını tarayacak ve ilk testilerini gerçekleştirmiş olacak. Sistemin kurulum işlemlerinin ardından Nisan 2020’de aktif hale getirileceği öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.