Ankara'da askeri araca bombalı saldırı, 11 şehit var

Ankara Eskişehir yolu üzerinde meydana gelen şiddetli patlamada ilk belirlemelere göre 11 şehit var. Ankara Savcılığı, olay yeri görüntülerinin yayınlanmasına yayın yasağı getirdi.

17 Şubat 2016 Çarşamba 19:01
Ankara'da askeri araca bombalı saldırı, 11 şehit var






Ankara'da şiddetli patlama; Gökyüzünde ışık parladı

Ankara'da çok şiddetli bir patlama ile sarsıldı. Askeri Lojmanlar bölgesinde Genelkurmay Kavşağına uzanan yol üzerinde meydana gelen bombalı saldırı sırasında 11 şehit çok sayıda yaralı var. 3 askeri araç ağır hasar aldı. Yaralıların tamamı askeri araçlar içinden hastanele kaldırıldı. Saldırıdan 4 askeri servis aracı etkilendi. Patlama sırasında iki servis aracı boş, bir askeri servis aracınınise dolu olduğu öğrenildi. Patlama sesi TBMM'den de duyuldu. İddiaya göre patlama bir ticari taksiye konulan bomba ile gerçekleştirildi.

Kırmızı ışıkta ticari taksi ile saldırdılar

Ankara'da TSK askeri servis araçlarına yönelik saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Saldırının kırmızı ışıklarda bekleyen servis araçlarına İnönü Bulvarı üzerinde kırmızı ışıkta bekleme sırasında yapıldığı ortaya çıktı.


Patlamın TBMM'ye yakın bir yerde olduğu belirtiliyor. Eskişehir yolu üzerindeki patlamada ölen ve yaralananların olduğu bildiriliyor. Patlamanın bir askeri aracın geçişi sırasında meydanada geldiği öğrenildi. 18 ambulans sevkedilen patlama bölgesine kimse yaklaştırılmıyor. Askeri servis aracının geçişi sırasında bir otomobil içindeki bombanın patlatıldığı bildiriliyor.

SALDIRI BOMBALI ARAÇLA YAPILDI

Ankara'da akşam saatlerinde askeri servis araçlara yönelik bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 11 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralı var.

Başkentin en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi'ndeki saldırı, saat 18.30'da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi. Teröristler, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Ankara'nın bir çok yerinde duyulan patlamanın ardından iki askeri servis aracı bir anda alev topuna döndü. Yükselen simsiyah dumanlar Ankara'nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Alevler arasından alınan yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı.
VALİ: 5 ÖLÜ, 10 YARALI
İlk yapılan açıklamada askeri servis araçlarını hedef alan saldırıda 5 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.
Patlamanın askeri servis konvoyunda meydana geldiğini söyleyen Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, "İlk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti. 10 kişi yaralandı. Patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği tahmin ediliyor" dedi. Daha sonra yapılan açıklamada ölü sayısının 11'e çıktığı bildirildi.


GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'INDAN AÇIKLAMA

Ankara'da 5 kişinin öldüğü 10 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Genelkurmay Başkanlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"17 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 18.31'de Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada bir terör saldırısı düzenlenmiştir.
Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."


POLİS GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Ankara'da akşam saatlerinde gök gürültüsü gibi duyulan patlama sesi korku yarattı. Eskişehir yolu üzerinde olduğu ileri sürüldü. Nedeni henüz bilinmiyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da yaşanan patlamaya ilişkin "Patlama bilgisi geldi, bakacağız" dedi.



Başbakan Davutoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı yakınında yaşanan patlamaya ilişkin, "Patlama bilgisi geldi, bakacağız" açıklamasında bulundu.
Başbakan Davutoğlu kendisine bilgi gerektiğini açıkladı. Ankara Çankaya semtine çok sayıda ambulans sevk edildi. Eskişehir yolu üzerinde meydana gelen patlamanın olduğu bölgede generaller ve subayların kaldığı lojmanların bulunduğu bildiriliyor. Patlama sonrası Ankara trafiği tamamen kilitlendi. Polis bölgeye çıkan tüm yolları
kapattı. Ankara Valiliği'nin yaptığı ilk açıklamada saldırıda 5 şehit 10 yaralını bulunduğu bildirildi.


DAVUTOĞLU'NA SON DAKİKA BİLGİSİ

Ankara’da akşam saatlerinde şiddetli bir patlama yaşandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı yakınlarında yaşanan patlamada yaralananların olduğu belirtildi. Çok sayıda askeri tesisin bulunduğu bölgede meydana gelen patlama bilgisi ilk olarak Başbakan Davutoğlu'na bilgi verildi.
Edinilen bilgiye göre, Ankara'nın Çankaya ilçesinde askeri lojmanlar bölgesinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 300 metre mesafede yaşanan patlamanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Genelkurmay Başkanlığı ve Meclis binasına çok yakın bir yerde yaşanan şiddet patlama Ankara'nın çeşitli noktalarından duyuldu. Patlama nedeniyle çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor.
Olayın askeri servis aracına yönelik bir saldırı olduğu iddia edilirken, olay yerinde çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. 

ÇOK SAYIDA SERVİS ARACI YANDI

İlk gelen bilgiler bir servis aracının patladığını birçok servis aracının yandğını, yaralı askeri personel olduğunu gösteriyor.
Olay yerinde çok sayıda yaralıya sağlık ekipleri müdahale ediyor. Ankara'daki patlama sonrası çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.



Son Güncelleme: 17.02.2016 19:03
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Ankara
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.