Ankara'da kadına karşı şiddeti önlemek için 'Anne Üniversitesi' kuruluyor

11 Aralık 2012 Salı 10:55
Ankara'da kadına karşı şiddeti önlemek için 'Anne Üniversitesi' kuruluyor






ANKARA (CİHAN)- Ankara'da, Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi, kadına şiddeti önlemek için 'Anne Üniversitesi' projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen proje ile kadınlar, yaşadıkları sıkıntılar konusunda üniversite öğretim üyelerinden ders alacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi´nin olağan toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi´nde AK Partili üyeler Ayhan Yılmaz, Hatice Çakmak ve Filiz Kaymak tarafından verilen, kadına uygulanan şiddet ve aile içi kavgaların önlenmesine yönelik olarak Gazi Üniversitesi işbirliğiyle 'Anne Üniversitesi' adı altında program düzenlenmesine ilişkin önerge meclis üyelerinin oybirliği ile karara bağlandı.

Kadına uygulanan şiddetin ve aile içi kavgaların toplumda çok önemli yaralar açtığı belirtilen önergede, Hanımların bu sıkıntılarını giderebilmek maksadıyla üniversite öğretim görevlilerinin dersler vereceği bir `Anne Üniversitesi´ adı altında Gazi Üniversitesi ile işbirliği yaparak, bir program geliştirmenin uygun olması planlanmaktadır. denildi. Bu konuda yapılacak olan tüm masrafların Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanabilmesi ve gerektiğinde belediye çalışanlarının ve belediye dışından temin edilecek uzman kişilerin ders verebilmesi, bu konuda da Gazi Üniversitesi ile protokol yapılması da meclis üyelerinin 'evet' oyuyla kabul edildi.

Toplantıda gündeme ilişkin maddeler görüşülürken Yenimahalle ilçesinde bulunan bir arsanın ASKİ Spor Kulübü için prefabrik yapılar yapılmak üzere ASKİ Genel Müdürlüğü´ne tahsisi ile ilgili başkanlık yazısı oybirliği ile kabul edildi. Başkanlık yazısına göre, Altındağ sınırları içerisinde bulunan ve üzerinde eski ASKİ Hizmet Binası bulunan parselde yapılan plan değişikliği sonucu parselin öğrenci yurdu kullanımına dönüştürüldüğü, parsel üzerindeki ASKİ Spor Kulübü'ne ait tesislerin yıkıldığı ve bu nedenle yeni tesis ihtiyacının doğduğu belirtilerek, Yenimahalle ilçesi sınırları içinde bulunan ve mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi ile Hazine´ye ait olan 61102 ada 1 parseldeki Büyükşehir Belediyesi hissesinden 3190 metrekarelik bir alanın ASKİ Spor Kulübü için prefabrik yapılar yapılmak üzere, ASKİ Genel Müdürlüğü´ne bedelsiz olarak tahsis edilmesi oybirliği ile kabul edildi.

HAYVAN BARINAĞI İYİLEŞTİRİLECEK

Toplantıda ayrıca, Gölbaşı Hayvan Barınağı ile ilgili talepleri içeren Başkanlık yazısı da görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Başkanlık yazısında, hayvan sayısının fazlalığı ve kış şartları nedeniyle görevli personelin yetersiz kaldığı belirtilerek, barınakta bulunan hayvanların daha iyi beslenmesi, beslenme maliyetlerinin düşürülmesi ile yem ve mama fabrikalarının kurulması, barınağın uygun bir yerine kedi evi yapılması, Gölbaşı Hayvan Barınağı´na personel takviyesi yapılması uygun görüldü.

Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan Başkan Melih Gökçek, hayvan barınağı konusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek, Hayvan barınağı konusunda hala çalışmalarımız devam ediyor. Ancak hala çözüm ve yer bulamadık. Çünkü bulacağınız alanın ağaçlıklı alan olması gerekiyor ama aynı zamanda da herhangi bir şekilde su meylinin, bizim içtiğimiz yerlere akmaması gerekiyor. Mesela biz Çamlıdere tarafında bazı yerler bulduk. Gayet güzel, ama aşağı doğru indiği zaman tehlike teşkil ediyor. Bazı yerleri valilik buldu, biz bulduk. Oralar da tamamen bozkır, hiç ağaç yok. Hala arayış içindeyiz. Onun için hiç olmazsa burası yapılana kadar Gölbaşı´nın şartlarını iyileştirmek istiyoruz. Onun için yapılan bir şey. Hayvan yemi fabrikası yapmayı düşünüyoruz. Bunların hepsini içeren önerge. diye konuştu.

ÖDÜLLÜ MAKALE, ŞİİR, ŞARKI YARIŞMASI

Ankara´da turizm, tanıtım, kültür, sanat, sosyal yaşam, spor, belediye faaliyetleri ve benzer konularda değişik yaş ve gruplarda ödüllü yarışmaların açılması, bu yarışmaların makale, şiir, şarkı gibi dallarda yapılması ve birinci, ikinci, üçüncü olanlara ödül verilmesi ile ilgili önerge de oy birliği ile kabul edildi. Önergeye ilişkin olarak meclis üyelerine bilgi veren Başkan Gökçek, İlkokullarda, ortaokullarda, liselerde, üniversitelerde ve değişik meslek grupları arasında internet yoluyla yarışmalar yapılıp ödül vermek için belediyemiz tarafından verilen bir önerge. dedi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.