''Antakya OSB'de yer sıkıntısı aşılacak''

20 Aralık 2011 Salı 15:09
''Antakya OSB'de yer sıkıntısı aşılacak''






HATAY (CİHAN)- 66 yatırımcının yer aldığı Antakya Organize Sanayi Bölgesinde yeni yatırımcılar için yer sıkıntısı yaşanıyor. Antakya OSB yönetimi tarafından Savon Otelde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında yatırımcılara bölgedeki son durum hakkında bilgi verildi. Toplantıya Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de katıldı. Antakya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Kabaali, yatırımcıların OSB'de yer sıkıntısı yaşadıklarının altını çizerek, Hem mevcut yatırımlarımız hem de yeni yatırımcılar için yatırım yeri sıkıntısı bölgemizde had safhaya ulaşmıştır. Toplam 60 yatırımcının yer aldığı bölgemizde faal 50 tesis ile 2 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Ancak bu 2 bin kişilik istihdamı sağlayan 16 tesis yer sıkıntısı yaşamaya başladı. Bu tesislerin mevcut yerlerinde büyüyecek, genişleyecek yerleri maalesef kalmamıştır. Antakya OSB'de tüm tesisler mevcut 16 tesis gibi tam kapasiteye ulaştığında bölgemizde toplam istihdamın 4 bin 500 kişiye ulaşmasını hedefliyoruz dedi.Antakya OSB'de genişleme sürecine devam edildiğini aktaran Başkan Kabaali Mevcut alanlarda yeni sanayi parseli elde edebilmek için çalışma başlatmış bulunmaktayız. Bu kapsamda geçici çözüm olmakla birlikte sadece küçük yatırım yerine ihtiyaç duyan yatırımcılara yönelik toplam 52 dönüm 9 adet yeni sanayi parseli oluşturulmasını hedefliyoruz. Bu parsellerin tahsisi ile Antakya OSB'ye 6 milyon TL gelir bekliyoruz ifadesini kullandı.

EN BÜYÜK EKSİK ARITMA TESİSİ
Antakya OSB'nin en büyük eksikliklerinden birinin de arıtma tesisi olmayışı olduğunu aktaran Kabaali Yönetim olarak arıtma tesisi yapım sürecini başlattıklarını söyledi. Kabaali 30 Nisan 2012'de bitirilmesi hedeflenen arıtma tesisinin 800 m3/ gün kapasiteli tesisin 290 bin TL'ye mal olacağını da sözlerine ekledi.Antakya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Kabaali hem OSB yatırımcısının hemde bölgenin bulunduğu alan olan Topboğazı mevkiinde ihtiyaç duyulan dini tesis için başvuru yaptıklarını söyledi. Yatırımcıların en büyük sıkıntısı olan eleman ve mezunlarında en büyük sıkıntılarının iş olduğunu hatırlatan Kabaali Antakya OSB'de şimdiki ve gelecekteki sektör yoğunluğu göz önünde bulundurularak makine, metal ve gıda bölümlerinin olduğu en az 3 bölümlü MYO talebimizi ve bunu genişletme alanımızda yapma isteğimizi Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hüsnü Salih Güder'e iletmiş bulunuyoruz. Talebi olumlu karşılayan Rektörümüz ayrıca OSB'mize üniversitenin kurmayı planladığı teknokente ev sahipliği yapmasını önerdi. Bizde genişletme sürecimizi teknokent kurulum süreciyle çalıştırabilirsek ve ilgili bakanlarda uygun görürse OSB'mize Teknokent kurulmasını hedefliyoruz diye konuştu. Yatırımcıların en büyük maliyet unsurlarından birisi olan enerjiyi daha ucuza ve kesintisiz olarak tedarik edebilmesine olanak sağlayacak çalışmalara da başladıklarının altını çizen Kabaali, Yatırımcımızın doğalgazla buluşmasını daha erken sürece çekecek olan Doğalgaz Elektrik Çevirim Santrali kurmayı hedefliyoruz. Yapmış olduğumuz ön çalışmaya göre 5,25 MW elektrik üretimi kapasiteli santral hem elektrik hem de buhar tüketimi yapacak yatırımcımıza yüzde 20 oranında maliyet avantajı sağlayacaktır. 3 milyon Euro toplam yatırım maliyetine sahip olan santral 4 yılda kendini bu indirimlerden sonra amorti edecektir şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.