Antalya Vali Yardımcısı Eren: Tarımsal gelişme eğitim ile olur

16 Ekim 2012 Salı 20:49
Antalya Vali Yardımcısı Eren: Tarımsal gelişme eğitim ile olur






ANTALYA (CİHAN)- Antalya'da 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü, 16 Ekim Dünya Gıda Günü ve 2012 yılı Uluslararası Kooperatif yılı nedeni ile 12 firmaya teşekkür belgesi verildi.

Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa
Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müşaviri Doç. Dr. Ahmet Bayaner, Antalya İl Gıda, tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Bedrullah Erçin, firma temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Türkiye'nin tarımsal konuda dünyanın 7'inci büyük üretim yapan ülke olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Turan Eren, 1923'te kara sabanla Anadolu'da çiftçilik yapan üreticimizin bugün dünyanın 7. büyük üretimini yapan noktasına gelmesindeki mucizeyi düşünmek lazım. Bu çok önemlidir. Yüzde 80'i köyde yaşayan, yüzde 92'si cahil olan bir toplumdan bu tür bir üretim seviyesine, bugünkü teknolojik seviyeye geldik. dedi. Ülkede bugün gelinen noktada en önemli eksiğin çiftçilerin örgütlenmesi olduğunu söyleyen Eren, tarımsal gelişmeyi sağlamak için mutlaka bilinçli bir çiftçi, üretici kitlesini oluşturmak ve devlet olarak desteklemek gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin 23 milyar dolar olan tarımsal üretim değerinin 62 milyar dolara çıktığını kaydeden Antalya İl Gıda, tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Bedrullah Erçin ise tarımdaki ihracatın 4 milyar dolardan 15 milyar dolara çıktığını açıkladı. Tarımsal ekonomisi ile Türkiye'nin Avrupa'da İspanya, İtalya ve Fransa'yı geride bırakarak birinci, dünyada ise yedinci olduğunu anlatan Erçin, Bütün bunları başaran, üretimi ve ihracatı yapan Türkiye'deki kadın çiftçilerimizdir, köylülerimizdir, Türk ihracatçısıdır. şeklinde konuştu. Özellikle Antalya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak kadın çiftçilerin eğitimine çok fazla önem verdiklerini kaydeden Erçin dünyada tarımsal üretimdeki istihdamın yüzde 40'ını, Türkiye'de ise yüzde 75'ini kadın çiftçilerin yaptığını söyledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.