AP'de kadın girişimciliği tartışıldı

17 Ekim 2012 Çarşamba 19:00
AP'de kadın girişimciliği tartışıldı






BRÜKSEL (CİHAN)- Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Brüksel'de Avrupa Parlamentosu (AP)'de kadın girişimciliği konusunda bir oturum düzenledi. AP'nin Hollanda Milletvekili Emine Bozkurt'un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda kadının toplum içindeki rolü ve ekonomik darboğaz dönemlerinde kadın girişimciliğin önemine vurgu yapıldı.

Türkiye ve Avrupa'da Kadın Girişimciliği' konulu oturumda konuşan Emine Bozkurt, Avrupa olarak kadın girişimciliğine ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Bozkurt, AB'nin 2020 perspektifindeki hedeflere ulaşmak için bugünden kolları sıvamamız gerekiyor. Özellikle ekonomik krizin pençesinde boğuşan AB'de kadınlara her alanda daha fazla yer verilmeli. Daha fazla forumlar, toplantılar ve seminerlerle kadına yönelik dikkatleri çekmeliyiz. Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var. Kadınlarımız için rol modellere ihtiyaç var. TÜSİAD'ın başındaki isim bir kadın. Bu gibi örneklerin çoğalması gerekiyor. Daha katedilecek çok olduğunu bilmekle beraber son yıllarda özellikle kadının toplumdaki rolünün olumlu yönde değiştiğine şahit oluyoruz. diye konuştu.

KAGİDER Başkanı Gülden Türktan, AP Üyesi Emine Bozkurt'a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ettikten sonra sivil toplum örgütü olarak Türkiye'de kadının toplum içindeki yerinin güçlendirmek için yaptıkları çalışmalardan söz etti. Bugün burada politika yapıcılarla kadın girişimcileri arasındaki işbirliğini güçlendirmek üzere bira raya geldik. Kadın haklarının Avrupa standartların çıkartılması çok büyük önem arz ediyor.'' şeklinde konuşan Türktan, KAGİDER olarak yapıkları çalışmalardan söz etti.

AP İngiltere Milletvekili Marina Yannakoudakis, Eurochambers Womannetwork Başkanı Sophia Economacos, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komite'den Bayan Madi Sharma ile KAGİDER üyeleri Berrin Kuleli ve Serap Zuvin de kadının toplumdaki rolü ve iyileştirilmesi konusunda birer sunum yaptı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.