Apple BMW'nin ürettiği bu otomobilin peşine düşte

Bilişim devi Apple iCar ya da iOtomobil sektöründe kalıcı olmanın yollarını arıyor. Apple bu konuda BMW'nin önümüzdeki dönemde piyasaya sürmeye hazırlandığı BMW i3 için nabız yokluyor.

04 Ağustos 2015 Salı 06:37
Apple BMW'nin ürettiği bu otomobilin peşine düşte







Apple BMW'nin ürettiği bu otomobilin peşine düşte

Bilişim devi Apple iCar ya da iOtomobil sektöründe kalıcı olmanın yollarını arıyor. Apple bu konuda BMW'nin önümüzdeki dönemde piyasaya sürmeye hazırlandığı BMW i3 için nabız yokluyor.

Daha önce muhtemel bir ortaklık konusunda isteksizliğini açıklayan BMW yöneticileri yeni görüşmeler konusunda oldukça ketum. Elektrikli otomobillerin öncüsü Tesla'nın rekabet gücünü kırmayı hedefleyen Apple-BMW ortak üretimi sektörde pek uzak bir varsayım olarak görülmüyor. Daha önce benzer konularda pazarlıklar yürüten Apple yöneticileri Fiat Chrysler geçtiğimiz ayın başına kadar bir tür koalisyon görüşmesi yaptığı biliniyor. Apple kendi markası ile bir otomobil üretme konusunda oldukça istekli. Bilişim sektöründeki birikimini otomotiv üretimine aktarmak isteyen Apple'in yayılmacı tutumu, otomotiv sektöründe kuşkulara neden oluyor.

ROBOT VE GÜVENLİK YATIRIMLARI ÜRKÜTÜYOR...

Batılı otomotiv üreticileri, insansız araç, yarı iletker konusundaki tekelci tutumu ve robot üretimini savunma kökenli şirketlerle bütünleştiren Apple konusunda oldukça kuşkulu. Bilgisayar ve cep telefonu sektöründen akıllı evlere, akıllı yaşam alanları kurmaya yönelen Apple'in gelecekle ilgili planlarında tekelci bir yaklaşım sezen batılı şirketler ortaklık kurma yerine lisans satmayı düşünüyor.

TESLA KORKUSU YÜZÜNDEN ZORUNLU İŞBİRLİĞİ OLABİLİR Mİ?

Alman otomobil şirketi BMW, Tesla’nın öncülüğünde hızla yol alanelektrikli araba sektörüne adım atmayı tercih etmiş BMW i3 gibi elektrikli araçlar üretme yoluna gitmişti. Aynı dönemlerde Apple ile ilgili gelen bilgiler de, Apple’ın da elektrikli araba sektörüne adım atma peşinde olduğu yönündeydi.
 
Bir süre önce gelen Apple'ın CEO görevindeki Tim Cook’un, Alman otomobil üreticisi BMW ile elektrikli araba kapsamında görüşmeler yaptığı iddialarına şimdi ise doğrudan Almanya’nın içinden gelen bilgiler eklendi. Aktarılan bilgilere göre Tim Cook’un, BMW yöneticileri ile görüşmeleri ciddi anlamda hız kazanmış!

Otomotiv sektörütne yakınlığı ile bilinen yayın kuruluşları Apple'in tıpkı BMW i3 gibi bir elektrikli Apple Car için ortaklaşa bir proje oluşturmayı düşünüyor. Ancak şu an için BMW’nin böyle bir ortak proje içinde yer almaya gönülsüz olduğu dile getiriliyor. Zira aktarılan bilgilere göre BMW, elektrikli araba yoluna i3 ve benzeri modelleri ile tek başına devam etmek istiyor. Buna karşın öyle görünüyor ki Apple, BMW’nin otomobil alanındaki tecrübesinden istifade etmekte kararlı...
 
Apple Car için Mühendis Alımları Devam Ediyor!

Tüm Cook’un BMW ile görüşmeleri süredursun Apple, Titan kod isimli Apple Car projesi kapsamında Tesla, Ford ve General Motors’ta çalışmış deneyimli mühendisleri bünyesine katıyor.
Anlaşılan o ki Apple, ciddi anlamda elektrikli otomobil sektörünün geleceğini parlak görüyor. Aksi halde Apple gibi bir firmanın, yabancı olduğu bir sektör için başka bir firma ile ortaklaşa çalışma gerçekleştirmesi, pek alışılageldik bir durum olarak görülmüyor.
Son Güncelleme: 04.08.2015 06:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.