Aquarium'u Antalya'ya kazandıran Atılgan ve Demirok yılın girişimcisi seçildi

14 Aralık 2012 Cuma 15:49
Aquarium'u Antalya'ya kazandıran Atılgan ve Demirok yılın girişimcisi seçildi






ANTALYA (CİHAN)- Dünyanın en büyük akvaryum tünelini Antalya´ya kazandıran Ramazan Atılgan ve ortağı İrfan Demirok yılın girişimcisi seçildi. Vakıf Zeytinliği'nin Antalya'nın ortak değeri olarak kalmasını sağlayan ATB ve Zeytinpark AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali ÇANDIR'a ANSİAD Girişimcilik Haftası Güngör Pekşen Özel Ödülü verildi.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği´nin (ANSİAD)ın bu yıl 10.sunu düzenlediği Girişimcilik Haftası etkinlikleri ödül töreni ile sona erdi. Yılın Girişimcisi Ödülü'nü bu yıl 2 işadamı birden aldı. 40 tematik akvaryumun ardından 131 metre uzunluğu ve 3 metrelik genişliğindeki Antalya Aquarium ortakları Ramazan Atılgan ile İrfan Demirok'a yılın girişimcisi ödülü layık görüldü.

ANSİAD Başkanı H. Ergin Civan, 10 yıldan bu yana ara vermeden düzenledikleri Girişimcilik Haftası ile girişimciliği teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.

ANSİAD Girişimcilik Haftası'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eroğlu da bir hafta içinde 50 lise ve yüksek okulda 2 bin, 7 panelde de bin 500 civarında öğrenciyle buluştuklarını belirtti. 10 yıl boyunca 80 binden fazla gence ulaşıldığını kaydeden Eroğlu, Bunlardan sadece yüzde 10'una girişimcilik ruhunu aşılayabildiysek, bu ülkemiz açısından büyük bir kazanç olacaktır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yaptığımız bu yatırımın karşılığını ülkemizin alacak olmasının mutluluğu da bize yeter. diye konuştu.

Eroğlu, hafta etkinlikleri paydaşları Akdeniz Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Ömer Geçici, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, KOSGEB Antalya Merkez Müdürü Kazım Akgün, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sanayi İşbirliği Girişimcilik ve İş Geliştirme, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Sarıtaş, SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç Dr. Orhan Adıgüzel, JCI Antalya Şube Başkanı Aydın Uçaroğlu, AÜ Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu Başkanı Özge Kalp, AIESEC Antalya Şubesi Başkanı Hande Kanyılmaz´a birer teşekkür plaketi verdi.

2009 yılında vefat eden geçmiş dönem başkanlarından ve önceki dönem Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Güngör Pekşen adına 2010 yılından bu yana verilen ANSİAD Girişimcilik Haftası Güngör Pekşen Özel Ödülü de Zeytinpark AŞ Yönetim Kurulu ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır´a verildi. Vakıf Zeytinliği´nin Antalya'nın ortak değeri olarak kalmasını sağlamak üzere gösterdiği gayret nedeniyle ödüllendirilen işadamı Çandır, ödülün kendisi ve temsil ettiği borsa adına büyük önem taşıdığını belirtti.

ANSİAD'ın 10. Girişimcilik Haftası ödül töreni ve kapanış programına Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, Antalya Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı İrfan Keskin, A.Ü.Rektör Yrd. Prof. Dr.Ömer Geçici, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, sivil toplum örgütleri yöneticileri ve ANSİAD üyeleri katıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.