Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hemodiyaliz ve Nükleer Tıp Ünitesi açıldı

11 Ocak 2012 Çarşamba 18:23
Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hemodiyaliz ve Nükleer Tıp Ünitesi açıldı






 Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hemodiyaliz ve Nükleer Tıp ünitelerinin açılışı gerçekleşti. Hemodiyaliz ünitesinin günde 12 hastaya bakabileceği belirtiliyor.
Harran Üniversiesi Yenişehir Yerleşkesi'ndeki Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, 6 yatak kapasiteli ve günde 12 hastaya hizmet verecek hemodiyaliz ünitesinin açılışı gerçekleşti. Program öncesi, Tıp Fakültesi polikliniklerini gezen ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Celalettin Güvenç ve Rektör İbrahim Halil Mutlu, hasta olan vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Açılışta konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, 38 öğretim üyesi ile başlayan tıp fakültesinin, bugün 115 öğretim üyesi ile hizmetine devam ettiğini kaydetti. Fakültenin, imkanlar ölçüsünde büyümeye hızla devam edeceğini dile getiren Mutlu, hastane için mekân sıkıntısı yaşadıklarını belirtti. Hastanenin sorununun ilin sorunu olduğunu ifade eden Mutlu, Umarız ki kısa zaman içinde bu sıkıntıda çözülür. dedi.
Daha sonra Tıp Fakültesi'nin bünyesinde hizmet verecek olan 6 yataklı Hemodiyaliz Ünitesi'nin açılışını Rektör Mutlu ile birlikte gerçekleştiren Vali Güvenç, eğitimle birlikte sağlık konusunun öncelikli işleri olduğunu ve bu anlamda üniversitenin her geçen gün ilerleme kaydetmesinin mutluluk verici olduğunu belirtti. Üniversitenin, yer sıkıntısı yaşadığını gördüğünü anlatan Vali Güvenç, Bu kronikleşen sorunu da çözeceğimize inanıyorum. Önemli olan halkımıza hizmet, vatandaşımıza hizmettir. Üniversitenin de amacı o, milli eğitimin de o, valiliğin de o. Asıl olan vatandaşın hayat seviyesinin yükseltilmesidir. Bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız. şeklinde konuştu.
Vali Güvenç ve beraberindekiler, ilaçla görüntü elde işini gerçekleştiren Nükleer Tıp Ünitesi'nin açılış kurdelesini keserek, üniteyi gezdi. Tıp Fakültesi öğrencileriyle de sohbet eden Vali Güvenç, daha sonra üniversiteden ayrıldı. Açılış programına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın ve akademisyenler katıldı.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.