Arif Özsoy, Arap şeyhi ağırladı, bölge müdürlüğünü kaptı

Üniversiteli Türk gençlerine, barınacak oda, ücretsiz yemek veremeyen KYK, arab şeyhi 'onuru'na iftar yemeği verdi, yemeği veren yurt müdürü bölge müdürlüğüne terfi etti.

16 Eylül 2023 Cumartesi 11:07
Arif Özsoy, Arap şeyhi ağırladı, bölge müdürlüğünü kaptı






Arif Özsoy, Arap şeyhi ağırladı, bölge müdürlüğünü kaptı

Türk milli eğitiminden, Türk tarihinden, Türk kültürünü geleneklerini söküp atmak için yarışan kifayetsiz bürokratlar, sözde 'ulvi kişi'  olarak gördükleri arab şeyhlerinin önünde saygıyla dizilmenin ödülünü kısa sürede aldılar. Üniversiteli gençlerin barınma sorununa çözüm üretmeyen, yurtlarda ücretsiz yemek sağlayamayan KYK'lı yöneticiler sözde arab şeyhlerin 'onuru'na devlet kesesinden iftar yemeği verince yurt müdürlüğünden bölge müdürlüğüne jet hızıyla terfi alıyor. 


AKP iktidarı boyunca en çok eleştirilen konuların arasında kamu kurumlarına yapılan liyakatsiz ve tartışmalı atamalar geliyor. Bunun son örneği de dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan bir ilanda görüldü. Sakarya’da uzun yıllar boyunca KYK Yurt Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yapan ve geçtiğimiz yıl Van Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak Atanan Arif Özsoy, İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü görevine atandı. 


Özsoy, Sakarya’da görev yaptığı sırada birçok tartışmalı uygulamalar ile gündeme gelmişti. Özsoy, kendisini ‘21 tarikatın şeyhi’ olarak tanıtan Irak kökenli Muhammed Huseyni onuruna 18 Nisan 2021’de Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Ayşe Hümeyra Ökten Yurdu’nda bir iftar programı düzenlemişti.

Söz konusu programda Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş de yer almıştı. Özsoy’un Muhammed Huseyni ile ilişkisi bununla da sınırlı değil. Özsoy ve beraberindeki heyet tartışmaların odağındaki Muhammed Huseyni’yi İstanbul Sultanbeyli’deki karargahında da ziyaret etmişti.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ersin kabakçı 2023-09-16 14:34:03

memlekette arap hayranlığı çığ gibi yayılıyor. araba benzeme yarışı var. Türklüğü'nü unutanlar Türkiye için utanç verici