Arınç: Kaddafi derhal adalete teslim olmalı

22 Ağustos 2011 Pazartesi 20:26
Arınç: Kaddafi derhal adalete teslim olmalı






ANKARA (CİHAN)- Libya'da Muammer Kaddafi rejiminin devrilmesine ilişkin değerlendirmeler yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Trablus'un düşmesiyle yolun sonuna gelinmiş olmasından Türkiye'nin memnuniyet duyduğunu söyledi. Arınç, Libya'daki siyasi değişimin Libya halkının isteği doğrultusunda sonuçlanması için Türkiye'nin tam desteğini sürdüreceğini belirtti. Arınç, Bu geçiş sürecinin başarıyla tamamlanması için Muammer Kaddafi'nin derhal adalete teslim olmasını bekliyoruz. dedi. Yeni Başbakanlık'ta yapılan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Türkiye'nin Somali'ye yaptığı yardımların şu an itibariyle 300 milyon lirayı geçtiğini, Kadir Gecesi ve bayramın ilk gününden sonra yardımların 500 milyon lirayı geçeceğini aktardı.
TERÖRÜN VERDİĞİ ZARARI BİTİRMEK İSTİYORUZ
Bakanlar Kurulu'nda görüşülen konuları açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, terör örgütüne yönelik yapılan sınır ötesi hava operasyonların önemli zaiyatlar verdirdiğini aktardı. Yeni dönemde terörle başarıyla mücadele etmeyi hedeflediklerinin altını çizen Arınç, hava operasyonlarında örgütün sığınaklarına, köprülerine ve toplanma yerlerine operasyonlar düzenlendiğini dile getirdi. Arınç, Terörün verdiği zararın biran önce sonuçlanması için çalışıyoruz. dedi.
SINIR ÖTESİ OPERASYON YETKİSİ 1 YIL UZATILMALI
Askere verilen sınır ötesi operasyon yetkisinin, 17 Ekim'de dolacağının hatırlatılması üzerine Arınç, 17 Ekim'e kadar yeterli süremiz var. Ancak uzatılmak istenirse 1 Ekim'de Meclis açıldığında uzatacağız. Şahsi kanaatim, bu yetkinin 1 yıl yenilenmesinin faydalı olacağını düşünüyorum. Böyle bir yetkinin yenilenmesi gerekiyor. dedi. Son hava operasyonlarında, teröristlere verilen zaiyatlara ilişkin rakam sorulması üzerine Arınç, Rakam veremem ancak, son operasyonlarını amacına uygun olarak sonuçlandığını söyleyebilirim. cevabını verdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.