Arıtılmış Atık Suların Tarımsal Sulamada Kullanımı toplantıda ele alındı

13 Aralık 2012 Perşembe 09:54
Arıtılmış Atık Suların Tarımsal Sulamada Kullanımı toplantıda ele alındı






ANKARA (CİHAN)- Hollanda Hükümeti ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü´nün çalışmaları ile Afyonkarahisar'da başlatılan 'Arıtılmış Evsel Atık Suların Tarımda Kullanımı' konulu projenin toplantısı yapıldı. Toplantıda kapasite artışı kararı alınarak sulanması planlanan alan 2 bin 700 dekardan 5 bin dekara çıkarıldı.

Hollanda Hükümeti´nin, yenilikçi pilot projeler için fon ve teknik destek sağladığı Doğu Avrupa Çevre İşbirliği Programı kapsamında başlatılan Türkiye´de Arıtılmış Atık Suların Tarımsal Sulamada Kullanımı projesinin ilk danışma kurulu toplantısı yapıldı. 737 bin Euro bütçe ayrılan bu pilot proje ile atık suyun yeniden kullanımı için yenilikçi teknolojiler uygulanması hedeflenirken, bu kapsamda Afyonkarahisar atıksu arıtma tesisi çıkış suyu dezenfekte edilerek tarımsal sulamada kullanılacak.

Kurul toplantısına ilgili kurum kuruluş ve Hollanda Hükümeti temsilcileri katıldı. Danışma Kurulu´nun arıtma sisteminin dizaynına dair görüşleri alınırken, kurul kararı ile pilot olarak tasarlanan dezenfeksiyon ünitesinin kapasitesi, Afyon Atık Su Arıtma Tesisi çıkış suyunun tamamını istenen kalitede arıtacak şekilde artırılarak ve sulanması planlanan alan 2 bin 700 dekardan 5 bin dekara çıkarıldı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.