Artık terör içimizde

Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı gündeme ilişkin açıklamalar da bulundu.

20 Haziran 2016 Pazartesi 16:14
Artık terör içimizde






Artık terör içimizde

Merkez Parti Genel başkanı Abdurrahim Karslı
son günlerde artan terör saldırılarıyla ilgili olarak hükümeti eleştirdi ve  "Bizim hükümetimiz terörizm konusunda samimi değil. Gittikçe terörü arttırma meylinde. Terör eskiden kırsaldaydı, şimdi terör içimizde. İstanbul'da, en önemli caddelerde, metroda, yanımızda, İstanbul Üniversitesi'nde, Vezneciler'de... Dağda değil artık" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Karslı'nın açıklamaları şöyle:

 "AKP'nin terör konusunda söylediklerinin tersi çıktı. Ak Parti'nin dediklerine hiç güvenemiyoruz. Türkiye'yi devraldıkları tarihle şimdi ki arasında dağlar var. Doğu ve Güneydoğu illerimizin Suriye'den farkı yok.. Söylediklerinin hep tersi çıktıkları için korkuyorlar...Şimdi ne diyor Cumhurbaşkanı ve başbakan terörü Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Bunun tersini düşünün...Onun için cidden ben korkuyorum..Terörü Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız dedi. Sonra Kılıçdaroğlu'na yapılanlar.. Cenazeye gelmiş insana kötü muamele yapılmaz ki..Birde o kadar emniyet görevlisinin olduğu bir yerde...Sen Cumhurbaşkanısın bu olayın üstüne gidip aydınlatman gerekiyor. Bunu yapan insanları rezil rüsva etmen gerekiyor...Cumhurbaşkanı bir ara meydanlarda muhalefet liderine sesleniyordu. "Ben sunniyim haydi sende çıkıp ne olduğunu söyle diye.".Böyle ayrımcılıkla siyaset yapılmaz.Siyaset ortak paydayı bulmak için yapılır."

Atatürk'ün fikirlerinde Kemalizm diye birşey yoktur

   İktidarın konuşmalarının samimi olmadığının altını çizen Merkez Parti Genel başkanı Prof.Dr.Abdurrahim Karslı ülkede hukukun,devlet anlayışın doğru işlemediğini belirtti.AKP iktidarın bir proje partisi olduğunu yenileyen Karslı bu projenin daha tamamlanmadığını bunu tamamlamak için çabaların devan ettiğini belirterek "İktidarın konuşmalarına baktığınız zaman hiç hukukla ilgisi,devletle ilgisi yok.. Bizim geçmişimizle ilgisi yok. Bizim geçmişimizde çok sıkıntı çekenler var.Padişahlar var, şehzadeler var..Cem Sultan gibi yıllarca esarette kalanlar var. Bu insanlar inancından taviz vermemiş ama devletinin milletinin de haysiyetini korumuş. Sıkıntımız İslamiyeti doğru anlamamak. İkinci olarak AK Partinin kurulmasının bir sebebi var. Bu ülkeyi belli bir noktaya getirmek. İslamı yeniden yorumlamak. Büyük Ortadoğu projesini gerçekleştirmek. Bence bu iş hala o noktaya gidiyor. Gitmek istedikleri nokta, Başkanlık sistemini ne olursa olsun gerçekleştirmek. Başkanlık sistemi olmassa partili Cumhurbaşkanlığını yapıp Başkanlık sistemine bir adım yaklaşmak. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Başkanlık sistemi hakkında açıklamalarından geri adım atması isabetli. Ülkemizde Başkanlık sistemi yürümez. Çünkü Türkiye'de insanlar yönetimde ittifak etmiş değil ki başkanlık sistemi üzerine gidelim. Amerika'da herkes Başkanlık sisteminde ittifak etmiştir. Bizde öyle değil. Bir partinin eline geçse Türklerin istiklalini ilan eder, diğerinin eline geçse Kemalizm diye Atatürk'ün fikirlerinde olmayan sonradan uydurulmuş fikirleri savunurlar. Aklın ve bilimin olduğu yerde dogmatizm olmaz. Dolayısıyla Atatürk'ün fikirlerinde Kemalizm diye birşey yoktur. Sonradan olanların uydurması..İslamı uydurmaları gibi. Bu ikisininin çatışma noktası şuanda Türkiye'de sıkıntı. Birinin doğru İslamı anlaması lazım, diğerinin doğru Kemalizmi anlaması lazım." dedi.
   Ülkemizde yeni kurulan bir parti olduklarını ancak kısa sürede toplumdan bekledikleri desteği aldıklarını ve her geçen gün bu desteğin giderek arrtığını söyleyen karslı ülkemizin böyle bir döneminde kendilerine büyük görev düştüğünü belirterek.Kendilerinin ülke için çare olacaklarını belirtti.Karslı bu konu da da görüşlerini şöyle açıkladı.
"Bizim Merkez Parti olarak buna çalışmamız lazım. Bizim kimsenin diniyle imanıyla problemimiz yok. Herkes istediğine inansın. Ama biz ne istiyoruz Cumhuriyet rejiminin gerçekten tam uygulanabilir olmasını istiyoruz. Bunun için dedik ki müzakere ve hukukun işlemesi esastır. Şu anda hukuk işlemediği için terör gittikçe artıyor. Terörü tahrik edenler var. Silah verenler var. Türkiye'de bu işten beslenenler var. Git dağa diye bu işte emir verenler var..
Hükümet gittikçe terörü arttırma meylinde
   Bu iktidar Avrupa'yla silah verdiklerinin bildikleri halde yinede iyi geçinmeye çalışıyorlar, onlar şimdi bizi reddediyor. Suriye,Mısır ,Irak,İran bizi reddediyor, kaldık tek başımıza. Şimdi Afrika'ya gidip geliyoruz. Büyük elçilikler yapıyoruz. Onun da istikbalinin ne olacağı belli değil. Özetle bizim hükümetimiz terörizm konusunda samimi değil. Gittikçe terörü arttırma meylinde. Terör eskiden kırsaldaydı, şimdi terör içimizde. İstanbul'da, en önemli caddelerde, metroda, yanımızda, İstanbul Üniversitesi'nde, Vezneciler'de... Dağda değil artık.
                           
Türkiye'nin felaketi olur


  Vaktiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha samimi davranmıştı. Ne demişti, terörü durdurun size açık çek, iktidar Kılıçdaroğlu'na döndü ne dedi senin açık çekini istemiyoruz . MHP ne diyor, siz yine el altından sanki biyerlerle görüşüyor gibisiniz, bunu hissedersek hesabı kötü olur.. Kılıçdaroğlu siz samimi değilsiniz diyor. HDP zaten terk etmiş bunları. Dolayısıyla belki şu olabilir belki bir ihtimal o da geçici bir çözümdür eskisi gibi, Başkanlık sistemi için CHP ve MHP kapasını kapattığı için HDP'ye gidip siz bize Başkanlık sistemi için destek verin biz de size nefes aldıralım. Bu da Türkiye'nin felaketi olur. Bu nedenle AKP'nin gerçek gündemi refah değil, ekonomi değil, terörü durdurmak değil..
Suriye hükümetiyle anlaşmamız lazım
   Yaptıkları projeler 3. havalimanı, Yalova köprüsü. Yalova köprüsünden alınacak ücret 300 lira, uçak bileti zaten 100 lira, Dolayısıyla bunların yapılış amacı hep bir yerlere maliyet üretmek. Türkiye'de terörü durdurmak istiyorsak Suriye'de terörün kökünü kesmemiz lazım. Dolayısıyla Suriye hükümetiyle anlaşmamız lazım, o treni de kaçırdık iş inada bindi. Eskiden Afganistan neyse şu anda Suriye o, eskiden Afganistan'a mermi taşıyan Pakistan neyse şu anda Türkiye'nin durumu o.. eskiden ruslarla harbeden bir Afganistan ve ona malzeme taşıyan Pakistan vardı. Şimdi bütün dünyayla savaşan bir Suriye var ve ona da illegal örgütlerle söylese de söylemese de lojistik destek sağlayan Türkiye var. Özetle biz komşu devletlerle anlaşmadıktan sonra biz Türkiye'de terörü bitiremeyiz. İktidar terörü bitireceğiz diyor ama yaptıkları bunun tam tersini gösteriyor. Bizim bu işin başıyla mücadele etmemiz lazım. Bu işin elebaşı kimdir Abdullah Öcalan. Biz onlarla Oslo'da orda burda konuştuk bir de beyefendi diye hitap ettik aynı masada. Bu işin siyasi temsilcileri kimdir HDP'nin içinde ki yetkililer biz onlarla saraylarda oturduk konuştuk. Şimdi bu hükümet bütün bunları yaptıktan sonra dönüpte terörü bitiricem demesi bizim de buna inanmamız saflık olur. Malesef Türk milleti daha kötü olmasın diye mevcuda evet diyor. Onun için siyaseten bir alternatif gösterilmeli. Merkez Parti'nin bu noktada vazifesi çok. Hızlı bir toparlanma içine girmeli. zaten türkiye de muhalefet diye bir şey kalmadı. Selehattin Demirtaş dediğin zaman terörist, mhp dediğin zaman bin parçaya bölünmüş, CHP dediğin zaman 100 yıllık ittihat ve terakkiyi sırtında taşıyan, dolayısıyla bizden başka alternatif yok biz gidersek felaket olur iddiasıyla bu işi götürmek istiyorlar.
                     
Göz göre göre sustular


   Mecliste herkesin dokunulmazlığı var sadece meclise dosyası gelenlerin güya teröre bulaşanların dokunulmazlıkları sorgulanacak ama teröre bulaşanlar kadar teröre bulaşanlar kadar hükümetin yetkileri de bu işte sorumluluğu vardır.. Çünkü bunları göz göre göre imkan tanıdılar. Dolayısıyla dağdaki pkk yı kucaklayan cenazesine katılanlar kadar hükümetin yetkilileri de suçludur.
Bir de garip garip kanunlar çıkarıyorlar. Bir hukukçu olarak zoruma gidiyor. Türkiye'de işsiz gençlik çoğalırken yeni kanunla Suriyelilere iş kurmada öncelik tanınıyor. Burada hesap yakın dönemde 3 milyon Suriyeli en azından üçte birine kimlik çıkarıp oylarını alabilirmiyiz düşüncesi var. Bunlar uzun dönemde bizim için problem..
   Bir de garip garip kanunlar çıkarıyorlar. Bir hukukçu olarak zoruma gidiyor. Türkiye'de işsiz gençlik çoğalırken yeni kanunla Suriyelilere iş kurmada öncelik tanınıyor. Burada hesap yakın dönemde 3 milyon Suriyeli en azından üçte birine kimlik çıkarıp oylarını alabilirmiyiz düşüncesi var. Bunlar uzun dönemde bizim için problem.."
Son Güncelleme: 20.06.2016 20:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.