Asak: Hizan, tarım ve hayvancılıkta kendini aşan merkezlerden biri olacak

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:49
Asak: Hizan, tarım ve hayvancılıkta kendini aşan merkezlerden biri olacak






BİTLİS (CİHAN)- Hizan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Asak, ilçenin tarım ve hayvancılık alanında kendini aşacak merkezlerden biri haline geleceğini söyledi.


İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Asak, ilçedeki tarım arazilerinin yüzde 88'inde sulu tarım ve yüzde 12'sinde ise kuru tarım yapıldığını belirterek şu bilgileri verdi: İlçede 6 bin 800 büyükbaş, 79 bin küçükbaş ve bin 390 adet tek tırnaklı hayvan bulunuyor. Tarım arazileri tamamına yakını küçük işletmelerden oluşuyor. İlçemizde yetişen başlıca ürünler; ceviz, üzüm,fındık,buğday, arpa, tütün, yem bitkileridir. Ailelerin kedi ihtiyaçlarını karşılamak üzere sebzecilik faaliyetleri yapılıyor. İlçemizin 53 köyünde arıcılık yapılmaktadır. 6000 eski usul ve 13000 yeni usul kovandan 334000 Kg bal ve 13000 Kg bal mumu üretilmektedir. İlçemizde üretilen kara kovan balı Türkiye piyasasında tanınmaktadır. İlçemizin arıcılık potansiyeli oldukça yüksektir.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.