Askeri Darbe; Haliç Köprüsü'nde askerler teslim oldu, Genelkurmay başkanı değişti

Paralel yapılanmanın kurguladığı askeri darbe girişimi büyük ölçüde bastırıldı. Boğaziçi köprüsü üzerindeki çatışma ara ara devam ederken. Haliç Köprüsü'nü kontrol eden zırhlı birliklerde görevli 60 kadar asker teslim oldu. Bu arada Genelkurmay Başkanı değişti.

16 Temmuz 2016 Cumartesi 06:37
Askeri Darbe; Haliç Köprüsü'nde askerler teslim oldu, Genelkurmay başkanı değişti






Askeri Darbe; Haliç Köprüsü'nde askerler teslim oldu


Askeri Darbe son durum, İstanbul'da ana ulaşım yollarını tutan zırhlı birliklerin polisle gergin bekleyişi sürerken Haliç Köprüsü üzerindeki askerler teslim oldu. Haliç Köprüsü üzerinde her hangi bir çatışma yaşanmadı. Genelkurmay Başkanlığı'na 1. Ordu Komutanı Org. Ümit Dündar vekaleten atandığı açıklandı.

Beştepe'de Millet Camii önüne atılan bombada ölenler olduğu duyuruldu. Gazeteci Abdülkadir Selvi, kendisinin tanık olduğunu ve ölenlerin olduğunu söyledi.
Bu arada Özel Kuvvetler önünde çıkan çatışmada Darbeci Korgeneral Semih Terzi öldürüldüğü ortaya çıktı..
KÖPRÜLERDE SON DURUM

Boğaziçi köprüsü terkedilen tankların çekilmesi için çift yönlü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ise Avrupa yakası istikametine trafiğe kapatıldı

DÜŞMANLARIMIZIN YAPMADIĞINI BUNLAR YAPTI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 'Bunlar Kurtuluş Savaşı sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışırken bile bombalanmadı. Gazi ünvanı olan meclisimize bu demokrasi düşmanları bomba yağdırdı, sonuna kadar gideceğiz. Çoğu yerde teslim alındılar, çok az bir unsur var onlar da etkisiz hale getirilecek' dedi.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NA ATAMA

Genelkurmay Başkanlığı'na 1. Ordu Komutanı atandı. Başbakan Binali Yıldırım Genelkurmay Başkanlığı'na 1. Ordu Komutanı Org. Ümit Dündar vekaleten atandığını açıkladı.


Cuntacıların İstanbul'da ana yollara yerleştirdiği zırhlı birlikler teslim olmaya başladı. Türk askerinin elleri havada teslim olma görüntüleri izleyenleri burktu. Bir avuç cuntanın iktidar hevesine kurban edilen askerlerin durumuna sosyal medyada tepki yağıyor. Haliç Köprüsü'ndeki teslim olmanın görüşmeler yoluyla sağlandığı öğrenildi. Köprü'nün her iki yanında bekleyen vatandaşlar polise destek gösterilerinde bulundu.

 
Son Güncelleme: 16.07.2016 09:00
Anahtar Kelimeler:
Askeri Darbe Son Durum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.