Atatürk Havalimanı'nda facia ucuz atlatıldı

Beyaz Rusya Hava Yolları'na ait bir uçağın iniş takımlarından hidrolik yağı sızıntısı meydana geldi. Dumanlar yükselmeye başlayınca,,,

11 Temmuz 2014 Cuma 19:19
Atatürk Havalimanı'nda facia ucuz atlatıldı






Atatürk Havalimanı'nda facia ucuz atlatıldı

Beyaz Rusya Hava Yolları'na ait bir uçağın iniş takımlarından hidrolik yağı sızıntısı meydana geldi. Dumanlar yükselmeye başlayınca itfaiye müdahale etti..

Atatürk Havalimanı'nda, Belarus (Beyaz Rusya) menşeli Belavia Havayolları uçağının iniş takımlarındaki hidrolik sıvı, kalkış öncesi boşaldı. Dumanlar yükselmeye başlayan uçağa, havalimanı itfaiyesi müdahale ederek olası bir yangını önledi.
Atatürk Havalimanı'ndan 90 yolcusuyla Belarus'un başkenti Minsk'e gidecek olan Boeing 737-500 tipi uçak kalkış için 17-35 numaralı pist başına geldiği esnada, iniş takımlarındaki hidrolik sıvısı boşaldı ve dumanlar yükseldi.

Kaptan pilot olay üzerine kalkışı iptal ederken kısa sürede olay yerine gelen itfaiye, köpük sıkarak olası bir yangını önledi.

Yolcular uçaktan indirilirken pist başında kalan uçak yüzünden Atatürk Havalimanı'nda uçaklar kuyruk oluşturdu.
17-35 numaralı pist 40 dakika trafiğe kapatılırken iniş ve kalkışlar 05-23 numaralı pistten gerçekleştirildi.

Uçak daha sonra push-back denilen çekiciyle alınarak bakım için Türk Hava Yoları Teknik Hangarı'na götürüldü.

Yolcuların uçağın onarımı bittikten sonra aynı uçakla Minsk’e götürüleceği bildirildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.