Atatürk Üniversitesi kardan, sudan ve güneşten etkilenmeyen asfalt geliştirdi

13 Aralık 2012 Perşembe 17:39
Atatürk Üniversitesi kardan, sudan ve güneşten etkilenmeyen asfalt geliştirdi






ERZURUM (CİHAN)- Erzurum'da Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gürses ve ekibi tarafından kardan, sudan ve güneşten etkilenmeyen 'Kilmastik asfalt' geliştirildi. Projeye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıklayan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, geliştirilen asfaltın hem Erzurum hem bölge hem de ülke ekonomisi için önemli olduğuna dikkati çekti.

Prof. Dr. Ahmet Gürses ve ekibinin bilimsel çalışma sonucu elde ettikleri kardan, sudan ve güneşten etkilenmeyen 'Kilmastik asfalt' Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut´un ilgisini çekti. Ali Korkut, Prof. Ahmet Gürsel ve ekibini ziyaret ederek, asfaltı üretmek için hazır olduklarını söyledi. Korkut, Prof. Dr. Ahmet Gürses ile ekibinin çalışmasını gördüm ve heyecanlandım. Kara, suya, soğuğa ve güneşe dayanıklı olan 'Kilmastik asfalt', bizim en büyük handikaplarımızdan birisini ortadan kaldırıyor. Kış sezonunda bir proje yapıp sistemi oluşturacağız. Daha sonra kil mastik asfaltı üretmeye geçeceğiz. Sadece Doğu Anadolu Bölgesi'nin asfaltını karşılasak bizim için büyük bir başarı olur. Üniversite ile Ar-Ge çalışmalarında bir araya gelebilmek bizim içinde önemli. diye konuştu.

Başkanı Korkut, kardan, sudan ve güneşten etkilenmeyen 'Kilmastik asfalt'ın uygulama bulabilmesi için planlama yapılıp projelendirilmesi gerektiğine işaret ederek, Hocamızın da içerisinde yer alacağı ekip oluşturup, maliyet analizleri, verimlilik üzerinde çalışmalıyız. Daha geniş ölçekte üretim yapılabilmesi için gerekli organizasyon ve projelerin ortaya konulması gerekiyor. Kış sürecinde bunu yaparak, yaza gerekil adımları atabilir noktaya geleceğimizi düşünüyorum. Belediye başkanı olarak üniversite ile işbirliği yapabilmek, bilim insanlarının buluşlarını uygulamaya koymada destek olabilmek önemli. dedi.

Kilmastik asfaltın bir belediye başkanı tarafından ilgi görmesine sevindiğini belirten Prof. Dr. Ahmet Gürses, Yakutiye Belediye Başkanı'nın merak ve heyecanla fakülteye gelerek çalışmamızı görmesi bizi mutlu etti. Bilim adamı için bulduğundan çok, bulduğunun uygulanması önemlidir. Yöneticilerin bu konudaki ilgisi ve kararlılığı bizi çok güzel şeyler yapmaya sevk edecek. Ben geliştirdiğimiz asfaltın sıcağa da dayanaklı olduğu için Erzurum'la sınırlı kalmayacağına inanıyorum. Bu asfaltı üretebilirsek Antalya, Adana, İzmir ve yurt dışından da talep gelecektir. Başkan Ali Korkut'a bizlere cesaret verdiği için teşekkür ediyorum. Umarım patenti aldıktan kısa bir süre sonra uygulamaya geçeriz. şeklinde konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.