Ateşkes için tüm umutlar söndü, savaş kızışıyor

Hamas'a yönelik saldırılar can almaya devam ediyor. İsrail Başbakanı Netanyahu amaçlarına ulaşana kadar saldırının süreceğini açıkladı

29 Temmuz 2014 Salı 04:03
Ateşkes için tüm umutlar söndü, savaş kızışıyor






Ateşkes için tüm umutlar söndü, savaş kızışıyor

Gazze saldırılarına 3 kez ateşkesle ara veren İsrail, Hamas'ın bir türlü bitmeyen füze atışlarına sert cevap verdi. Netanyahu artık ateşkes olmayacağını hedeflerine ulaşana kadar savaşın süreceğini açıkladı. Bu arad İsrail uçakları daha önce güvenilir oluduğu duyurulan binaları da vurmaya başladı.
İsrail Başbakanı Netanyahu, ‘Gazze’yi silahlı gruplardan temizleme’ hamlesi olarak tarif ettiği operasyonlara son vermeyeceklerini söyledi. Gazze'de çatışmaların yoğunlaştığı saatlerde konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun açıklamaları ateşkes umutlarını suya düşürdü.

Netanyahu, İsrail halkından Gazze'de uzun sürecek bir savaşa hazırlıklı olmalarını istedi.

Operasyonları Gazze’nin silahsızlandırılma süreci olarak niteleyen İsrailli lider, bölgeyi başta Hamas olmak üzere diğer silahlı gruplardan arındırmadan operasyonuna son vermeyeceklerini söyledi. Netanyahu, İsrail halkının operasyonlar boyunca azimli ve dayanlıklı olması gerektiğini belirtti.

İsrail Başbakanı, tüm ateşkes tekliflerini reddettiğini belirttiği Hamas'ı, sivilleri siper olarak kullanmakla suçladı. İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon da, Hamas'a darbe vurmaya devam edeceklerini söyledi. Yalon, önümüzdeki günlerde Gazze'deki operasyonları genişleteceklerini de sözlerine ekledi. Bu arada dün çocuk partına düşen füzenin Hamas'a ait olduğu iddia edildi. Sosyal medyada yer alan fotoğraflarda, füzenin, çocuk parkına birkaç yüz metre mesafeden ateşlendiğini ve sistem arızası yüzünden parka düştüğünü ileri sürdüler. Çocuk parkı saldırısında dün 10 çocuk hayatını kaybetmişti

İSRAİL GÜVENİLİR BİNALARI DA VURUYOR


Bu arada Gazze'de bulunan TRT Haber Muhabiri Mehmet Akif Ersoy'un bulunduğu yerin yanındaki bina vuruldu. Ersoy, dışarı çıkamadığını ve masur kaldıklarını bildirdi. Ersoy, İsrail'in "güvenilir" olarak nitelendirilen binaları artık vurmaya başladığını belirtti.
 
İsrail, bu gece Gazze'deki Ulusal radyo ve televizyon binasını vurdu. Gazze'de tüm yayınlar kesilmiş durumda bulunuyor.
 
LİBREC KAMPI VURULDU

 
M. Akif Ersoy, İsrail'in Librec Kampına saldırı yaptığını ve 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve eski Filistin Başbakanı İsmail Haniye'nin evinin vurulduğunu bildirdi.

 

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.