Atık yağ getirene kalıp sabun hediye

15 Aralık 2012 Cumartesi 17:17
Atık yağ getirene kalıp sabun hediye






MERSİN (CİHAN)- 'Tarsus Suyunu Koruyor Projesi kapsamında atık yağ getirene kalıp sabun verildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde Yarenlik alanında 'Tarsus Suyunu Koruyor Projesi etkinliği düzenlendi. Proje, Tarsus'u Kalkındırma, Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği ile Tarsus Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ve Coca-Cola Hayata Artı Vakfı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Yaşama Dair Vakıf (YADA) ortaklığıyla yürütülen 'Hayata Artı' Gençlik Programı tarafından destekleniyor.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 'Yağını getir, sabununu al' kampanyası kapsamındaki etkinlikte yaptığı konuşmada, projenin işlev olarak çevreye çok önemli katkı sağlayacak bir proje olduğunu söyledi. Projenin Berdan Nehri'nin öncelikle temizlenmesine önemli bir katkı sağlayacağını belirten Kocamaz, bu tür sosyal projelere özellikle gençlerin destek vererek, bizzat olayın içinde rol almasının ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu kaydetti.

Bu etkinliğin uzun süredir devam ettiğini belirten Başkan Kocamaz, ''Tarsus Suyunu Koruyor Projesi'yle evlerde kullandığımız yağlardan kalan atıkların toplanması amaçlanmıştır. Çünkü bunların lavaboya gitmesi hem suyu kirletiyor, hem yeraltı sularını kirletiyor, hem de arıtma tesislerinde çok büyük sıkıntılara neden oluyor. Bu kampanya ile 10 ton atık toplanması hedeflenmişti. Ancak şu anki rakamlara göre 12 tonun üzerine çıkılmıştır. Bunun sadece bir kampanya olarak yapılması değil, bir alışkanlık olarak benimsenmesi, bu atıkların biyodizel olarak değerlendirilmesi gerekiyor.'' dedi. Etkinlikte atık yağ getirenlere birer adet sabun verildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.