Avrupa Vizeleri Kaldıracak mı? Şartlı vize dönemi geliyor

Avrupa Birliği Türk vatandaşlarına Schengen bölgesi için şartlı vize uygulaması getirmeye hazırlanıyor. Vizelerin tamamen kaldırılması ise üye ülkelerin kendi insiyatiflerine bırakılacak.

03 Mayıs 2016 Salı 09:23
Avrupa Vizeleri Kaldıracak mı? Şartlı vize dönemi geliyor






Avrupa Vizeleri Kaldıracak mı? Şartlı vize dönemi geliyor


Avrupa Birliği ülkelerinin Türk vatandaşlarına uyguladığı haksız vizeler yerine şimdi de koşullu vize tartışması başladı. AB komisyonunun Türkiye Raposu'nu açıklamasının hemen ardından Schengen vizesi Türk vatandaşları için şartlı olarak verilecek,

VİZE HABERİNİ BBC MANŞETTEN VERDİ

BBC'ye konuşan kaynaklar, Ankara'ya Schengen bölgesinde koşullu vizesiz seyahat izni verileceğini söyledi. Komisyon raporu yarın ilan edilecek.
Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye verdiği sürenin dolmasına saatler kala, BBC uluslararası topluluğun Ankara'ya şartlı vize serbestisi vermeye hazırlandığını manşetten duyurdu.

BBC haberinde, Avrupa Konseyi'nden kaynakların Avrupa Birliği'nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Schengen bölgesi için söz verdiği vize serbestisine koşullu onay vereceği yer aldı ancak koşulların ne olacağına dair bir bilgi verilmedi.

BBC Avrupa Editörü Katya Adler'e göre, halen Ankara'nın kriterler için yapması gerekenler olsa da bu komisyonun görüşünü değiştirmeyecek.

Türkiye, üzerine düşen 72 maddelik kriter listesini bugün tamamlıyor. AB Komisyonu ise, yarın değerlendirme raporunu ilan edecek.

Birlik ve Ankara arasındaki yeni süreç, mülteci geri kabul anlaşmasıyla başlamıştı. Türkiye göçmen krizinde desteğini isteyen AB ile kendi vatandaşlarına vize serbestisi konusunda anlaşma yapmıştı.
Son Güncelleme: 03.05.2016 09:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.