Avrupa'ya vizesiz seyahat ne zaman? Kritik tarih belli oldu

26 Avrupa ülkesini kapsayan vizesiz dolaşım konusunda kritik eşik 4 mayıs 2016, serbest dolaşımın başlayacağı tarih ise 1 Temmuz 2016

30 Mart 2016 Çarşamba 18:27
Avrupa'ya vizesiz seyahat ne zaman? Kritik tarih belli oldu






Avrupa'ya vizesiz seyahat ne zaman? Kritik tarih belli oldu

Türkiye ile Avrupa ülkelerini kapsayan vizesiz dolaşım konusunda kritik tarih açıklandı. Son 9 aydır AB ülkelerinin Dışileri Bakanları ile yapılan görüşmelerde 26 ülke Türk vatandaşlarına vize engelini kaldıracak.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru, vizesiz AB hakkında bilgi verdi.
Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat hakkında bilgi verdi.

Habertürk televizyonunda konuşan Koru, en geç 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren Schengen Bölgesi'nde vizesiz seyahat edilebileceğini söyledi. Koru, ''26 Avrupa ülkesinin kapıları vizesiz olarak Türkiye vatandaşlarına açılmış olacak" dedi.

4 MAYIS'A KADAR SÜRE VAR

Koru ayrıca, Schengen bölgelerinde, 180 gün içerisinde 90 gün boyunca seyahat edilebileceği bilgisini de verdi.

Koru, vize muafiyeti için belirlenen kriterlerden 5-6 tanesinin tamamlandığı belirtirken, böylece tamamlanan kriter sayısı 36 oldu. Yine bu kriterlerin 4 Mayıs'a kadar tamamlanması gerekiyor. AB tarafından da bu kriterlerin onaylanması halinde, vize Schengen ülkesi olan 26 ülkede 90 gün boyunca seyahat edilebilecek.

Öte yandan, vizesiz seyahatte Haziran ayı itibariyle verilmesi planlanan pasaportlarda, AB tarafından talep edilen veriler alacak.

 
Son Güncelleme: 31.03.2016 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.