Avrupalı eğitimcilerden Milli Eğitim Müdürü Gülsar'a ziyaret

17 Ekim 2012 Çarşamba 18:58
Avrupalı eğitimcilerden Milli Eğitim Müdürü Gülsar'a ziyaret






BURSA (CİHAN)- AB Projeleri kapsamında Avusturya, Polonya, İsveç ve İspanya'dan Bursa'ya gelen Zekai Gümüşdiş Ortaokulu'nun proje ortakları İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ı makamında ziyaret etti.

Dünya'da her şeyin eğitimcilerin çalışmalarına bağlı olduğunu ifade eden Atilla Gülsar, Ülkeler arasındaki sınırlar arık kalkıyor. Bir ülkede gerçekleşen olumlu, ya da olumsuz olaylar diğer ülkeleri mutlaka etkiliyor. Mutlu bir Dünya için eğitimcilere büyük sorumluluk ve görevler düşüyor. Bu nedenle eğitimciler birlikte çalışmalı. Birbirimizden alacağımız birçok şey olduğuna inanıyorum. dedi.

Bu tür ziyaretlerin çok önemli olduğunu belirten Gülsar, Eğitimcilerin kendilerini sürekli geliştirmeleri gerekiyor. İnsanların gelişmesi için de iki şey çok önemli. Bunlardan birisi çok okumak, diğeri de çok gezmek. Gerçekleştirilen bu proje çalışmaları eğitimciler için bir fırsat oluşturuyor. Okullarımızın bu fırsatı daha iyi değerlendirmesini arzu ediyoruz. şeklinde konuştu.

Bursa'nın çok misafirperver olduğunu ifade eden ve Bursa'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten konuk eğitimciler ise, bu projenin kendileri için büyük tecrübe olduğunu söyledi. Yapılan bilgi alıverişi ve ortak çalışmaların kendilerine yararlı olacağına değinen misafir öğretmenler, Bursa'nın adeta küçük bir devlet büyüklüğünde olduğuna dikkat çekti.

PARA PROJESİ

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu'nun ortağı olduğu, hayat boyu öğrenme programları kapsamında uygulanmaya başlanan 'Money Money coins tell stories (Para Para bozuk paralar hikayeler anlat) adlı Comenius Okul Ortaklığı projesi 2 yıl sürecek. Projede para, paranın tarihteki kullanımı ve üzerindeki resim, çiçek fotoğrafların anlamları ve o ülkenin tarihi ile kültürel yansımaları konuları ele alınıyor. Proje ortakları arasında Türkiye ile birlikte Avusturya, Polonya, İsveç ve İspanya olmak üzere 5 ülkeden eğitimciler bulunuyor. Konuk eğitimcilere proje çalışmalarının yanı sıra Bursa ve ülke kültürü hakkında bilgiler veriliyor.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.