Avukatlar, mahkemenin Pınar Selek kararına tepki gösterdi

12 Aralık 2012 Çarşamba 15:36
Avukatlar, mahkemenin Pınar Selek kararına tepki gösterdi






İSTANBUL (CİHAN)- Avukatlar, Mısır Çarşısı´ndaki patlamayla ilgili davada mahkemenin sanık Pınar Selek hakkında verilen beraat kararına direnmekten vazgeçmesine tepki gösterdi.

Bir grup avukat yarın görülecek duruşma öncesinde İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 30 avukatın katıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan avukat Cevriye Aydın, mahkemenin beraat kararında direnmekten vazgeçmesini eleştirdi. Aydın, İki kez oy birliği ile beraat kararında direnen mahkemenin yasayı açıkça çiğnemeyi göze alarak beraat kararından neden döndüğünü biz hukukçular çok merak ediyoruz. dedi.

Mahkemenin beraat kararında direnmesi üzerine dosyadan el çektiğini belirten Aydın, Savcı da bu nihai kararı ertesi gün temyiz etti. Davaya diğer sanıklar yönünden devam eden mahkeme 22 Kasım´daki duruşmada daha önce görülmemiş bir uygulama ile beraat kararına direnmekten vazgeçtiğini açıkladı. Bu karar yedek heyetle duruşmadan önce tutanağa yazılmıştı. diye konuştu.

Mısır Çarşısı´nda meydana gelen patlama ile ilgili davada İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi´nde yargılanan Pınar Selek, patlamaya bombanın mı yoksa LPG´nin mi neden olduğunun kesin tespiti yapılamadığı gerekçesiyle beraat etmişti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi bu kararı bozmuş ve mahkemenin hüküm kurmasını istemişti. Bunun üzerine yapılan yargılamada yine patlamanın nedeninin belirlenemediği görüşünü tekrarlayan mahkeme, Selek´in yeniden beraatına karar vermişti. Dosyanın ikinci kez gittiği Yargıtay, Selek için 'müebbet hapis istemiyle yeniden yargılansın' demişti. Pınar Selek´in avukatlarının talebi üzerine Yargıtay Başsavcılığı bu karara itiraz etmişti. Bu itiraz üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından incelenmiş ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi´nin kararı onaylanmıştı. Bunun üzerine dosyanın yeniden geldiği İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 9 Şubat 2011´de görülen duruşmada, Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk hakkında daha önce 2 kez verilen beraat yönündeki kararında direnilmesine hükmetmişti. Fakat 22 Kasım´da görülen son duruşmada mahkeme direnme kararından vazgeçmişti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.