Avukatların protestosu davaya ara verdirdi

13 Aralık 2012 Perşembe 14:13
Avukatların protestosu davaya ara verdirdi






İSTANBUL (CİHAN)- Ergenekon davasında, Danıştay saldırısı için silah temin edilmesine ilişkin tek sanıklı davanın iddianamesinin okunmasına karşı çıkan sanık avukatları, durumu bağırarak protesto etti. Birleştirme kararının kendilerine sorulmadan mahkeme tarafından verildiğini belirten avukatlar, iddianameyi okuyan üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu'na engel olmak ve gürültüleriyle Haşıloğlu'nun sesini bastırmak için önlerinde bulunan masalara uzun süre vurdu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının öğleden sonraki oturumunda Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Alparslan Arslan'a silah temin edilmesine ilişkin davanın iddianamesinin 10 Aralık 2012 tarihinde sanıklar ve avukatlarına tebliğ edildiğini belirterek, iddianamenin okunacağını açıkladı. Sanık avukatları iddianamenin okunmasının usule aykırı olduğunu iddia ederek konuşmak için söz istedi. Başkan Özese'nin bu konuda söz hakkı vermeyeceğini söylemesi nedeniyle itirazda bulunan avukatların bağırma sesleri yükseldi. Avukatlardan Zeynep Küçük, Ahmet Çörtoğlu, İlkay Sezer, Celal Ülgen, Hüseyin Ersöz ve Dilek Helvacı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda avukat, itirazlarına yüksek sesle devam etti. İddianameyi okumaya güçlükle başlayan üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun sözleri, sık sık gürültü ve tartışmalar nedeniyle kesildi.

Başkan Özese, ısrarlarına devam eden avukatlardan Zeynep Küçük'e konuşması için söz hakkı verdiğini belirterek mübaşir aracılığı ile mikrofon gönderdi. Ancak avukat Ahmet Çörtoğlu mikrofonu alarak kendisinin de konuşmak istediğini söyledi. Başkan Özese'nin, avukat Küçük'e söz verdiğini ve mikrofonu bırakmasını söylemesine rağmen avukat Çörtoğlu mikrofonu bırakmadı.

Bunun üzerine Özese, başka bir mikrofonun avukat Küçük'e verilmesini istedi. Küçük, birleştirme kararının mahkeme tarafından kendi kendine verilmiş bir karar olduğunu söyleyerek, Birleştirme konusunda biz avukatlara ve sanıklara görüşlerimizin sorulması gerekirdi. Oysa bu yapılmadı. Ayrıca duruşmaya izleyici olarak gelen kamu, yok sayılmaktadır. Dışarıda bekleyen yüzbin insandan korkan mahkeme heyeti, avukatların önüne dizdiği robokoplarla gözdağı vermeye çalışmaktadır. dedi. Küçük'ün bu sözleri, avukatlar, sanıklar ve CHP'li milletvekilleri tarafından alkışlarla desteklendi. Küçük'ün sözlerine bağırarak devam etmesi üzerine konuştuğu mikrofonun sesi kapattırıldı.

Üye hakim Haşıloğlu iddianameyi okumaya devam edince özellikle avukatlar Haşıloğlu'nun sesini bastırmak ve okumasını engellemek amacıyla uzun süre masalara vurarak gürültü çıkardı.

BAŞBUĞ VE TOLON SALONU TERK ETTİ

Bu gürültü sırasında tutuklu sanıklardan İlker Başbuğ, Hurşit Tolon ve Hasan Iğsız'ın bulundukları yerden kalkarak çıkış kapısına doğru ilerledikleri gözlendi. Sanık Başbuğ'un dışarı çıkarken Yargılamayı görün. dediği gözlendi. Avukatların gürültü çıkarmaya devam etmesi üzerine de Başkan Özese, duruşmaya ara verdiklerini söyledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.