Avusturya ve Bayern LB arasındaki kavga kızıştı

14 Aralık 2012 Cuma 15:20
Avusturya ve Bayern LB arasındaki kavga kızıştı






MÜNİH (CİHAN)- Almanya'nın Bavyera eyaletinin kamu bankası Bayern LB ve Avusturya´nın Hypo Alpe Adria (HGAA) bankası arasındaki hukuk krizi derinleşiyor. Avusturya´nın Alman bankasını şikâyet edeceği dillendirilirken, Bavyeralı bankanın daha önce yüzde 67 sahibi olduğu HGAA´ya karşı Münih Eyalet Mahkemesi'nde dava açtığı bildirildi.

HGAA, Bayern LB´ye ödemesi gereken yaklaşık 2 milyar euroyu ödemeyeceğini açıklamıştı. Bununla da yetinmeyen HGAA, Münih merkezli bankadan dört yıl boyunca ödediği kredileri faizleri ile birlikte (yaklaşık 2 milyar euro) geri istedi.

Alman basınında yer alan haberlere göre HGAA yetkilileri, eski ortaklarına karşı düşmanca bir tutum içinde olmadıklarını, ancak eski ortakların bankayı sürüklediği riski paylaşması gerektiğini söyledi. Bayern LB, 2009 yılında finans krizinin pençesine düşen HGAA´daki yüzde 67 hissesini sembolik olarak 1 euroya Avusturya´ya sattı ve bankanın batmaması için 2,63 milyar eurosunu da almadı. Bu paranın kredi olmadığını savunan HGAA, bu parayı geri ödemek istemiyor.

Konu hakkında basın bildirisi yayınlayan Hür Seçmenler Partili (FW) Bernhard Pohl, tartışmalarda en az zararı görmek için bütün evrakları yetkililerle mercek altına almaları gerektiğini söyledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.